Hogyan fogadjam el, hogy nem jön a baba?
Mennyire régóta nem sikerül?
Nekem 2 év és 2 missab. után született meg. Ez idő alatt 8 baba született (kolléganők és barátnők).
Nem volt könnyű lelkileg, kivizsgálásra jártam és a sok sok kirándulás segített kikapcsolni.
Találj valami elfoglaltságot, hobbit. Mást nem tudsz csinálni.
Köszönöm a válaszod!
Több mint 5 éve már...
Minden kivizsgálás megvolt, semmi baj nincsen, minden rendben van párommal is velem is.
Igen, valami elfoglaltság kell, kikapcsolódás.
Véleményem szerint, valami oka mindig van szerintem is, hogy nem jön a baba. Kérdés, hogy kiderül-e mi az ok. Sok idő, mire eljutunk egy-egy vizsgálatig, mert ugye nem olyanra vizsgálnak, aminek az esélye 1:100000-hez és amíg az ember lát újabb vizsgálatokban reményt, hogy ez az ok kiderüljön, addig nem tudja elengedni.
Mi majd 3 év, két vetélés, 4 inszem és sok-sok megérlelt, eldurrantott petesejt után jutottunk oda, hogy besokalltunk. Amíg ez nem következik be, addig lehetetlen szerintem elengedni. Mi sem biztos, hogy végleg belefáradtunk volna. Hogy végleg elengedtük volna, épp csak akkor sokalltunk be egy átmeneti időre, és rá 2 hónapra már pozitív lett a teszt.
Befolyásolni szerintem sajnos nem lehet. Én speciel kineziológushoz jártam, sokat segített a lelkemnek, de nem egy hónap alatt és nem is merném 100%-ra állítani, hogy ez segített. De hiszem, hogy közrejátszott a rengeteg negatív élmény elengedésében.
Mit jelent a "minden kivizsgálás"? Tudok küldeni neked egy listát, amin tényleg minden rajta van - ha azok mind megvannak és nem talált senki semmit, akkor lehet mondani, hogy nincs mit tenni, csak várni.
Miért nem léptek tovább meddőségi kezeléssel? Inszemináció, lombik?
Én a helyedben keresnék egy jó pszichológust is, aki segít a mentális oldalát megtámogatni, illetve ha vannak elakadások, amik kihathatnak a babásodásra, azokat jó helyretenni. Nekem problémám volt a nőiesség és ezen belül az anyaság megélésével. Ezt rendbe kellett raknom egy szakember segítségével, ahhoz hogy jöjjön a baba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!