Kémiai terhesség oka lehet elzáródás?
Figyelt kérdés
Volt egy kémiai terhességem fél éve. 3 db pozitív tesztem volt, de a 30. ciklusnapon elkezdtem vérezni. Nem tapadhatott meg. :(
A kémiai terhesség oka lehet bármilyen fajta elzáródás? endometriózis? Vagy ha elvan záródva a petevezeték, akkor kémiai terhesség sem jöhet létre?
2018. dec. 5. 14:01
1/5 anonim válasza:
A megtermékenyítés a beágyazódás előtt van,tehát ha eljut a méhbe a zigóta és beágyazódik,azután beszélhetünk terhességről.
Tehát nem lehet az elzáródás az oka,inkább hormonprobléma,progeszteron pótlás kellene,szerintem.
2/5 anonim válasza:
A kémiai terhesség oka a megtermékenyített petesejt olyan fokú genetikai rendellenessége, ami az élettel összeegyeztethetetlen, ezért nem tud beágyazódni és tovább fejlődni. Nem az anya szervezetén múlik, és semmit sem lehet tenni ellene.
3/5 A kérdező kommentje:
hormonjaim tökéletesek. Nincs IR-en, pcos-em, semmi az ég világon, 1 éve próbálkozunk és párom is rendben van...
Arra gondoltam, hogy sikerült a megtermékenyülés, de egy esetleges elzáródás miatt nem jutott le a méhbe és nem tudott beágyazódni.
2018. dec. 5. 14:51
4/5 anonim válasza:
A petevezetékben történik a megtermékenyítés.
5/5 anonim válasza:
A petevezetékben történik a megtermékenyülés, utána kb. egy hét, mire leér a méhbe, elkezd beágyazódni és onnantól termel HCG-t, amit kimutat a teszt. Ha a petevezetékben tapad meg, az a méhen kívüli terhesség és életveszélyes. Nálad szerintem is vagy nem tudott osztódni, fejlődni és elhalt (ez elég gyakori sajnos), vagy hormongond okozhatta, hogy levált a méhnyálkahártya (endokrinológus küldhet vérvételre, ha nyomozni akarsz). A kémiai terhesség meg csak annyit jelent, hogy kimutatható a HCG pisiből vagy vérből, de nem látszik semmi ultrahangon. Ezt szerintem inkább erre szokták használni, amikor hiába keresik, mi okoz terhes tüneteket, nem összefoglalóan a korai vetélésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!