Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ne görcsölj rá! Tereled el a...

Ne görcsölj rá! Tereled el a figyelmed, gondolj másra! Hogy lehetséges ez?

Figyelt kérdés

A családban is többen terhesek. Munkahelyemen is. Barátok közül is sok a terhes vagy kisgyerekes. Akárkivel beszélek, akárkivel találkozom, mindenhol a terhesség és a baba a fő téma.

Otthon a férjemmel is sokat beszélgetünk róla.

Járok pszichológushoz is a sikertelenség miatt, tehát nyilván alapból ott is a babatéma az első.

Ha magamban vagyok, nyilván akkor is többnyire ez jár a fejemben.

Hogy a fenébe lehet megfeledkezni róla? Ha nincs olyan ismerős/barát, akivel el tudnám tölteni az időt teljesen másra fókuszálva?

2018. szept. 8. 16:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Én azzal foglalkozom amihez érték, de csak ideig óráig jó. Utána úgyis baba holmit nézegetek a neten :D párom kiakad :D
2018. szept. 8. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
6%

Mióta próbálkoztok, hogy már ennyire rá vagy görcsölve?

Esetleg ha keresnél valami hobbit, az nem segítene?

Nekem van egy barátnőm, aki 7 éve próbálkozik, idén tölti a 30-t. De olyan lazán kezeli, hogy le a kalappal. Tiszteletre méltó!

Múltkor volt egy lány, akik alig fél éve próbálkoztak de totál rá volt kattanva a témára. Ő is állandóan baba holmikat keresgélt a neten, sőt vásárolt is a még meg sem fogant gyerekének.

Szerintem ez ijesztő! Én 20 hetes terhes voltam mire először rákerestem valami babás dologra a neten...

2018. szept. 8. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Azt mindenesetre ne hidd el, hogy ha rágörcsölsz, akkor azért nem sikerül.

Amikor teherbe estem, épp depis voltam, hogy nem esek már teherbe. Minden nap a baba volt a gondolatom, és sírtam.

2018. szept. 8. 16:36
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
Ezt az "engedd el", "ne görcsölj rá" dolgot azok mondják akiknek már sikerült, egyébként szerintem teljesen nem lehet elengedni.10 hónapja próbálkozunk minden hónapban figyeltem magam, ovu teszt stb. augusztusban megpróbáltam nem rákoncentrálni kidobtam minden tesztet, nem néztem mikor vagyok termékeny stb. mégsem jött össze.
2018. szept. 8. 17:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Van benne valami, de tényleg marha nehéz. Mi 6 évet vártunk az első gyerekünkre. Aztán jött egy olyan időszak, amikor mindenre figyeltünk, csak erre nem, én örökbefogadási szabályokat olvasgattam már, együtt pedig házat kezdtünk keresni a férjemmel. Akkor lettem terhes, ráadásul a közelében sem voltunk a középidőnek, olyan hullák voltunk abban a hónapban szinte minden este.

A második a nagy egészen kicsi korában fogant, hát akkor sem arra figyeltünk, hogy mikor vagyunk együtt, örültünk, ha elaludt a kislány és gyorsan egymásnak tudtunk esni. 😄

2018. szept. 8. 18:15
 6/6 anonim ***** válasza:
66%
Úgy, hogy lefoglalod magad. Ilyenkor szoktak nyelvtanfolyamra, másoddiplomára, önkéntes munkára járni, azaz tevékenységgel és koncentrációval elterelni a gondolatokat.
2018. szept. 8. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!