Hamarosan megyek Petevezeték átjárhatósági vizsgálatra! Kinek milyen tapasztalata van? Fáj? Utána tudok vezetni? Teherbeesés mikor várható.
A dokim azt mondta,hogy éjfél után ne egyek és igyak!
Ez miért?
Minden információ érdekel!
Minden tervezett műtét/beavatkozás előtt az a protokoll, hogy éjféltől a páciens már ne egyen/igyon.
Altatás során visszajöhet a gyomortartalom, fulladáshoz is vezethet.
Nekem nem fájt, végigbeszélgettük, viccelodtuk az orvosommal. Nagy szerencsém volt, mert az egyik vezeték el is volt záródva, a folyadékkal megnyitotta, mégsem fájt.
Utána menszeszszeru görcseim voltak, illetve lépésnek fájt a hasam. Ha akartam volna, tudtam volna vezetni, de jobb volt, hogy a férjem vitt haza.
Nekem azt mondta az orvos, hogy azért nem szabad enni, mert a folyadék, amit benyomnak, kijut a hasüregbe, irritálhatja a hashártyát, ez hányingert okoz és volt aki már telibe is hányta.
4-es!
Nekem olyan lesz,hogy katétert vezet fel az orvos és úgy lesz “átmosva” a petevezék mind a kettő! Így magyarázta el....
Ez 2x 10 perc kisebb,nagyobb görcsöket okozhat ennyit mondott a dokim!
Reggel megyek ,délután jöhetek is haza!
Azt mondta,hogy nincs altatás maximum egy fél szem altató tabletta!
Hát én kérni fogok!
3 -as nagyon szívesen megírom mi volt! :)
Jövőhéten megyek kedden!
7-es!
Amiről te irsz teljesen más!
Olvasd el máskor jobban!
Akkor leírom az én szemszögemből!
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat volt!
Műtéti környezetben végzik.
A bizonyos nap előtt nem ehetsz,ihatsz éjfél után,reggel be feküdtem az osztályra(nőgyógyászat)
Elvileg 9 -kor lett volna a műtét,de volt egy sűrgősségi császár így csúszott....
Este úgy is alig aludtam így kihasználtam az időt ,és pihentem!
11 előtt jött a beteghordó,hogy vár a fogadott dokim.
Besétáltam vele a műtőbe,fel kellett feküdni egy vizsgálóágyra,és ott már mindent részletesen mondott a doki.
Tágitó az kellemetlen volt,utána katéter na ott már erős görcseim voltak...
Majd egy cső lógott ki belőlem.
Azt rögzítette a combomhoz,és így kellet beülni a tolókocsiba!
Már erős görcseim voltak....
Rötgenbe fel feküdtem az asztalra és ott kezde a kontraszt anyagot felfecskendezni!
Huu na ott olyan görcseim voltak,h szakadt rólam a víz ....
Megcsinálta 5-5 perc mindkét oldal!
Minden oke volt nem volt letapadásom!
Már ott kivette a katétert ,de ugyanúgy görcsöltem!
Ez az egész kb 30 percig tartott!
Az erős görcs még kb másfél óráig,15 óra után kiengedtek ( akkor jöhettem el mikor jobban voltam)
És egyedül vezettem haza,de még aznap erős görcseim voltak!
Szerda estig tartott a görcsölés!
Volt minimális vérzés,és ürült ki az anyag is...
Ez kb 5 napig tartott!
Mindent összefoglalva , a cél érdekében 1x kilehet bírni!
De én többet nem csináltatnám meg!
Kitartást neked!
Majd írd meg a tapasztalatod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!