Pozitív kombinált teszt. Valaki hasonlóval?

Figyelt kérdés
Megcsinaltattam 11+3hetesen a kombi tesztet ami sajnos magas eredményt adott. 1:58hoz.volt valaki köztetek hasonlóval ?mi lett a további eredménye. Én mar tiszta ideg vagyok.van egy további tesztem ami kb jövő pénteken lesz meg.addig rettegés van.
2018. aug. 2. 11:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Neztem az ertekeidet es a papp-a lett alacsony, az huzta le inkabb az eredmenyedet. A tobbi ertrk es az ultrahang alapjan nem kell a down-tol felni.

Ugye ez az egesz vizsgalat statisztiksra epul, tehat pl az esetek nagy szazalekanal megfigyeltek, hogy mindjuk X kromoszomarendellenesseg eseten az egyik ertek alacsony, a masik magas, vagy epp csak az egyik alacsony, a masik atlagos, stb.

Ez alapjan h pl alacsony a papp/a ertek, akkor az lehuzza a down eredmenyt, mert pl az annak idejen megfigyelt down-os terhessegeknel is alacsony volt a papp-a.

36 evesen eleve 1:300-rol indultal, mivel a papp-a alacsony lett, igy az lehuzta ezt az eredmenyt.

En nem vagyok szakerto, tehat nem azt mondom, hogy nincs szukseg tovabbi vizsgalatra, mert van, mindenkeppen tisztazni kell.

Csak azt mondom, hogy emiatt most falnak ne menj, ez nem diagnosztizalasra alkalmas vizsgalat, inkabb csak utmutatas.

Egyebkent meg semmilyen konkret dolgot nem sikerult megallapitani, hogy mitol lehet alacsony a papp-a. De gyakrabban alacsony lombikos terhessegnel, illetve osszefuggest tslsltak mar a placentaval kapcsolatos problemak es az alacsony papp-a kozott is. Meg egyszer mondom, hogy nincs egyertelmu osszefugges, de ha alacsony ez a hormonszint, akkor vakamivel nagyobb esely van arra, hogy a szuletesi suly slacsonyabb lesz, toxemiara, koraszulesre.

A statisztikak alapjan es nincs egyertelmu oka/osszefugges, kegalabbis meg nem tudjak.

Az esetek tobbsegeben semmi gond a terhesseggel, megis alacsony ez a hormon.

2018. aug. 2. 21:06
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Azt hiszem hogy most a soraidat olvasva éreztem egy pici megnyugvást. A dokik sehol sem mondtak mitol alacsony.az egészre a válasz csak annyi volt hogy tovabbi vizsgálat szuksegeltetik mivel nagy a kockázat. Ha minden igaz akkor 10e körül kapok ujabb eredményt.addig sajnos marad a várakozás.amit az uhn látott hétfőn az hogy picikét fontebb allt az orrocskaja bar azt mondta ez meg valtozhat es nem utal ez down korra.vagyis az uhs szerint semmit nem utal erre.mar tiszta ideg vagyok mivel csak ezeket a temakat bujom napok óta.
2018. aug. 2. 22:04
 13/18 anonim ***** válasza:

1es vagyok. Semmi gond :D rossz napom volt a gyerek miatt és kicsit rosszul érintett, nem is értem miért :'D

Az unokateso 36 éves amúgy, 10 éve meddőnek nyilvánították, s ha tudnék képet mellékelni megmutatnam neked azt a lassan 5 kilós ördögfiokat. De egy percig nem láttam rajta félelmet, semmit. Tudta h nincs gond.

Az én terhességem huszon evés létemre bevérzéssel indult. Azt mondták bízzunk a 12 hétben, talán megmarad. Gondolhatod...hogy mentem a 12 hetes uhra.

Tényleg ne aggódj, a stressz hormon nincs jó hatással se rád, se a picurra. Egeszseges lesz es imadni fogjatok egymast :)

2018. aug. 7. 12:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon remélem most már csak 3 napot kell meg kiizgulni.mar lassan csak tudni fogok valamit.nagyon sajnalom hogy nalad is tiszta stresszes volt a terhesseged.az enyém sem stressz mentes de bizom benne hogy jol végződik. Koszonom neked.
2018. aug. 7. 20:42
 15/18 anonim ***** válasza:
1# na ni újság? Remélem minden ok
2018. aug. 17. 12:48
 16/18 A kérdező kommentje:
Szia 1es.oromunk felülmúlhatatlan. Megjott az ujabb eredmény a héten. Minden kromoszóma rendellenesség kizárva.6eves kislanyunk után apa legnagyobb örömére kisfiú van a pocakba.de ezt a 2.5fel hetet nem kívánom senkinek sem. Köszönöm szépen mindenkinek a kedves szavakat. Tapasztalat a teszt után. Soha többé nem csinaltatnam meg a kombi tesztet. Pusziiii. Tünde 😍😘😘
2018. aug. 18. 04:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Juhuuuuuuuu!!!! :D na látod!!!! Unokateso is ugyan így velekedik. Soha többé teszt :D

Gratula a kis tököshöz :D a mi 4 hónaposunk is kukis 😍

Üdv Reni (1es)

2018. aug. 21. 10:20
 18/18 anonim válasza:
Sziasztok csajok! De jó hogy ide kerültem... Jöttem a kombi tesztről 1:26 down pozitív eredménnyel.. Úgy mentem oda, hogy fiú lesz (éreztem) és hogy minden rendben. A fiú az igaz, de a vizsgálat szerint oké minden az úrfival, viszont a PAPP-A 0,251MoM, a nyaki redő 2,32 mm. Tehát az ösztöneimben bízzak, ne a statisztikai adatnak? 32 éves első babás nő.
2020. nov. 11. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!