Melyik magnéziumkészítmény a legolcsobb hatóanyag ár érték arányban? A dokim szerint azt szedjem meg a progit.
Én mindet nem tudom, magnesii citrici receptre 65-130 ft egy nap attól függően hogy 3*1 vagy 3*2 a napi adag. Magnosolvot én 2200-ért vettem 20 tasakot, ebből is lehet 1 vagy 2 tasak naponta, 110 vagy 220 ft naponta ettől függően. Magnerot is dózis függő, van akinek napi 2-3 szem is elég, másnak 6 is kell, szemenként 55 ft.
Nekem egyébként a magnerot drága, (napi 4 szem kevés volt, kellett 6..) a magnosolv nem jött be, napi 2 tasaktól a hasam ment de ugyanúgy görcsöltem, a magnesii citrici nagyon bevált de napi 6 szemmel. Recept nélkül drágább természetesen.
Mindketto felesleges
A mgso4 nem eloz meg semmit se vetelest se ha kemenyedest max hasmarsot okoz
Progi mellekhatasa a fiumagzatok peniszenek elvaltozasat okozhatja
Ez 30 eve ismert mellekhatas
Sajnos magyar protokol 60 eves minimum
Ár/érték arányban a HERBioticum szerves magnézium, a BioCo magne-citrát és a Magnosolv a legolcsóbbak (~20 Ft/100 mg magnézium). Az említett magnesii citrici receptre írt változata középkategóriás, recept nélkül meg drága (35 és 70 Ft/100 mg magnézium). A Magnerot a legrosszabb ár/érték arányú, irreálisan drága (~160 Ft/100 mg magnézium).
Ez a sorrend egy bonyolultabb számítás eredménye, ugyanis az eltérő magnéziumtartalom miatt nehezen hasonlíthatók össze a készítmények.
Fontos, hogy a magnéziumvegyület tömege egyáltalán nem tájékoztat arról, hogy az adott készítményben mennyi hasznos magnézium van. A magnesii citrici-ben 57 mg van, a Magnosolvban több, mint 300, a Magnerotban 32 mg, a BioCo magne-citrátban és a HERBioticum termékben 150 mg. Ezért érdemes egységesen 100 mg-ra kiszámolni az árat, hogy összehasonlítható legyen, hiszen nekünk csak a tiszta magnézium a fontos.
Ezek mindegyike jó készítmény, azaz jól felszívódik belőlük a magnézium. (A legeslegolcsóbb magnéziumpótlókban általában magnézium-oxid van és az NEM szívódik fel. Tehát ár/érték arányban az a legeslegrosszabb.)
Az is fontos, hogy a hasmenés a magnézium mellékhatása, nem pedig a konkrét készítményeké. A Magnosolv azért okozhat hasmenést, mert nagy dózisú és oldatban van a magnézium, így gyorsan eléri a vastagbelet, szemben egy tablettával, ami először szétesik és vegyülve a béltartalommal csak lassan érkezik meg a felszívódási helyére.
Természetesen ha megadjuk a lehetőséget a magnéziumnak, hogy hasmenést okozzon, akkor nem fog felszívódni, hiszen elhagyja a szervezetünket, így hatástalan marad.
Ezt úgy lehet megakadályozni, ha a magnéziumoldatot nem egyszerre hajtjuk fel, hanem apránként kortyolgatjuk 1-2 órára elosztva, esetleg két (vagy több) részre osztva az adagot, a bevételt étkezéssel szakítjuk meg. Így a magnézium vegyülhet az étellel, ami megfékezi és szakaszosan érkezik meg a bélbe.
Kedves #4-es hozzászólónak nem sikerült elolvasni a #3-as választ, mert akkor tudná, hogy a Magnesii Citriciben található 500 mg VALAMI az nem a tiszta, elemi magnézium, hanem a magnéziumVEGYÜLET tömege.
Ahogy a betegtájékoztató írja: "A készítmény hatóanyaga 500 mg magnézium-citrát tablettánként."
De mi a magnézium-citrát? A magnézium-citrát molekula képlete C6H6MgO7.
Ez azt jelenti, hogy van benne:
6 db szén atom, azaz C
6 db hidrogén atom, azaz H
1 db magnézium, azaz Mg
7 db oxigén, azaz O
És mindegyiknek van tömege, amik összeadódva jóval többet nyomnak az egy szem magnéziumnál!
Ha egyesével megnézed a különböző atomok tömegét, akkor kiszámíthatod, hogy az egész magnézium-citrát molekula tömegéhez képest csak 11,34% maga a magnézium!
Tehát ha azt látod, hogy 500 mg magnézium-citrát, akkor kis fejszámolással megkapod, hogy ez 56-57 mg tiszta magnézium!
A tiszta, elemi magnézium egy lágy, ezüstösen csillogó fém, amivel a szervezeted semmit nem tudna kezdeni, ha egyben lenyelnéd. Fémeket pótolni csak a vegyületeik fogyasztásával lehet. A vegyületben több-kevesebb másik atomhoz kapcsolódik az adott fém, így onnan könnyebben kiszabadul és így a szervezet számára felvehetővé válik. Remélem sikerült most jobban megvilágítanom a dolgot, hogyan kell értelmezni a termékeken látható mennyiségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!