Valaki tud segíteni a TSH érték megértésében?
Mar 3 orvos mondta azt nekem hogy teljesen jó a vér vizsgalati eredményem.
De mégse sikerül a tesó 😣
TSH eredményem : 1,701 mIU/L 0,400-4,000
Szabad T4 13,06 pmol/L 7,75-15,21
Szabad T3 7,49 pmol/L * 3,80- 6,00
Na itt van egy csillag ami a nőgyogyaszok szerint teljesen jó.
Kérem aki ért ehhez írjon.
Köszönöm
Ha a pajzsmirigyhormonok szintje csökken, kevésbé fejtenek ki gátló hatást az agyalapi mirigyre, aminek következtében, fokozódni fog a TSH termelése. A termelődött TSH a véráramba kerülve a pajzsmirigy felszínéhez kötődik és ösztönzi a pajzsmirigyet a fokozott T3 és T4 termelésére, így megnövekszik a pajzsmirigyhormon szintje.
Azonban, ha magas a T3 és T4 véráramban mért koncentrációja, az előző mechanizmus révén ellentétes hatást gyakorol az agyalapi mirigyre, azaz csökkenti a TSH termelését. Az alacsonyabb TSH-termelés következménye a csökkent TSH-szint, ennek eredményeként pedig a stimuláló hatás hiánya, és a csökkenő T3, T4 (pajzsmirigyhormon) termelés.
Köszönöm a választ.
A többi értékem a papíron jó.
Hogy van e más baj azt nem tudom.
Lehet hogy már annyira akarom a babát hogy ez is baj..de ahh rossz ez. Másnak könnyen megy ez is
Kicsit túlreagálod,teljes jó az eredményed :)
Lombikra készülök nekem 3 fölé nem mehet.
Nekem a kislányom már 3 éves.... szerettem volna nem nagy korkülönbséget. Kb 2 évig féltem h korai a tesó erre most mikor akarom nem jön.
Neked első lombik?
Na akkor meg jó. Megnyugodtam hogy az eredményem jó. ..
Már csak valami jó taktika kellene h sikerüljön is a tesó 😊
Vitaminok esetleg ? :)
Igen első lombik lesz,2 inszemen már túl vagyok de sajnos nem sikerültek :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!