Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miként akadályozza az inzulinr...

Miként akadályozza az inzulinrezisztencia a teherbe esést?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom hogy a google jo barát, de szeretek személyes tapasztalat csere alapján tájékozodni!

Egy jo ideje probálkozunk párommal a babával (van már egy négy éves kisfiam), de egyelöre nem sikerült! Eddig az derült ki január elején hogy magasabb a tesztoszteron és alacsony a progeszteron szintem és erösen felmerült a gyanu hogy inzulinrezisztenciám van! Mikor ez igy felmerült elkezdtem csinálni a diétát és rendszeresen étkeztem, február közepén nagy örömünkre és meglepetésünkre pozitiv lett a teszt! Viszont az ötödik héten elhalt a magzat, most 6-án volt missed ab.-om! :( a korházi bentlétem és a trauma miatt felrugtam az étkezésemet ujra, ma rosszul is lettem vezetés közben, ugyhogy én már teljesen biztos vagyok benne hogy ez IR! Április végére kaptam idöpontot endokrinologushoz! Most arra lennék kiváncsi, hogy mégis miként van ez? Tehát maga az IR okozza a nehéz teherbe esést és a magzati fejlödési rendellenességet vagy valami más? Elég ha rendesen eszem vagy fogok kapni gyogyszert is? Az IR miatt alacsony a progi szintem? Tapasztaltak kérem adjatok pár jo tanácsot, biztato szavakat hogy mit lehet tenni és mennyi esélyem van igy a mielöbbi eglszséges babásodáshoz? Kicsit el vagyok keseredve! :(

2018. márc. 13. 12:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én háromszor voltam terhes, a középső babával elvetéltem a 6ik héten. Első baba első hónapban sikerült, második baba a második hónapban ,harmadik az első próbálkozós hónapban. Nekem tavaly derült ki az IR,de már 10éve voltak tüneteim, gyakori rosszul léteim, de hiába mentem az orvoshoz csak sima cukorterhelést kért ,inzulint nem néztek, majd magán úton mentem el megcsináltatni a cukorterhelést akkor derült ki,hogy durva IR-em van, az életmódváltáson kívül gyógyszert is kaptam.
2018. márc. 18. 14:00
 12/15 A kérdező kommentje:
Tehát végülis ha jól értelmeztem az IR mellett is sikerült két baba, és most vagy terhes a harmadik babátokkal!? Milyen gyogyszert kell /kellett szedned igy hogy terhes vagy és hogy volt már elötte vetélésed?
2018. márc. 18. 22:03
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem,már megszületett mind a két gyermekem. Szülések után derült ki az IR, Meforal-t kapok rá és 160grmm ch diétán vagyok, plusz mozgás.
2018. márc. 19. 11:25
 14/15 A kérdező kommentje:
És a vetélésed még a gyogyszer szedés elött volt?
2018. márc. 21. 19:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Igen. Miután megszülettek a gyermekeim azután évekkel derült ki az IR.
2018. márc. 22. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!