Spermavizsgálat eredménye: 1% normál alakzatú. Mire számíthatunk?
A többi érték rendben volt, de ez ugye határ alatti, minimum 4%-nak kellene lennie. Orvoshoz csak jövő héten megyünk, de addig is szeretnék tájékozódni, hogy mik az esélyeink. Lehet javítani valahogy a minőségén vagy csak a lombik jöhet szóba?
Már mindent elolvastam a neten a témában (teratozoospermia), de alig találtam valamit. Mindenhol csak a csökkent mennyiségről vagy mozgásról írnak. Egy külföldi oldalon pedig elég ijesztő dolgot találtam: azt írták ilyen esetben lehetséges, hogy lombiknál is egy nem normális alakú spermával történik a megtermékenyítés, ami beteg babát eredményezhet.
Valakinek van esetleg tapasztalata a témában?
Hát tényleg nem a legjobb eredmény. De ga a mennyiség szép nagy szám akkor annak az 1% is elég lehet.
Páromnak 6% lett, a többi értéke jó. Végülis az alakzat is normál de épphogy. Doki sima multivitamint javasolt neki, plusz ha dohányozna hagyja abba.
Végül a doki utáni nap teszteltem pozitívat így nem kellett különösebben tenni semmit. :)
Azért még reménykedem hátha összejön spontán.
Valakinek van még tapasztalata?
Két havi vitamin kúra után az eredmény 3%. :D
De még mindig lombikot javasolnak... Jobb lenne, ha spontán sikerülne, vagy esetleg elég lenne az inszem.
Ha valaki rátalálna a kérdésre, - amit én tettem fel, csak azóta újra regisztráltam más néven - és kíváncsi a fejleményekre:
3,5 év után spontán sikerült, abban a hónapban, amikor gyógyfürdőben voltunk.
Most vagyok 12+1 hetes 🤰🥰
Most olvastam újra a kérdésed, gratulálok!
Mi most a második gyerkőcre várunk, 1 éve várat magára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!