35 éves vagyok, fél éves sikertelen próbálkozás után kérhető az orvosi beavatkozás a teherbeeséshez, egyáltalán hogyan bizonyítható, hogy több mint fél éve próbálkozunk?
Figyelt kérdés
Azt hiszem van valamilyen kikötés,hogy bizonyos kor felett már nem kell annyit várni például a meddőségi kivizsgálásokra,csak nem tudom hogy mi "jár" ilyenkor,milyen vizsgálatokat takar,illetve fizetősek-e vagy sem.2018. jan. 28. 16:43
11/15 anonim válasza:
Pedig egyáltalán nem ugyanolyan a szervezet 35 évesen. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, két missed ab után. :(
A harmadik gyerek nem jött össze olyan egyszerűen. Teherbeesni sikerült (viszonylag gyorsan), de nem maradt meg. Nem értettem, mi lehet a baj, hiszen volt két probléma mentes terhességem előtte. Végül progeszteron pótlást kaptam, és megszületett tavaly a kisfiunk.
12/15 anonim válasza:
Az elso gyerkocnel 9. honap utan kezdtuk a vizsgalodast, mert iszonyu rovidek voltak a ciklusaim, akkor a doki mar a ferjemet is kuldte. Nem konyorogtem, nem kamuztam, de a doki rendes volt. Spontan aikerult utana a baba. Most a tesora gyurunk, pont egy eve, kivizsgalasok mar megvoltak 10 honap utan. Mar 34 vagyok, 1 eve probalkozunk. Ferjem par evvel idosebb tolem. A korodat ne tekintsuk semmisnek. En ugy erzem, 34 evesen, igenis nem sok idonk van, ha tesot akarunk. Sajna gyorsan mennek az evek, ne varj. Keress olyan orvost, aki elkuldt vizsgalatra. Sok sikert!
13/15 anonim válasza:
35 év felett már elegendő a fél év! 35 éves kortól folyamatosan csökken a spontán teherbeesés esélye.Bizonyítanod nem kell! Csak elmondani. Ha tbre csináltatod, nem magánba akkor nem fizetős.Ilyenkor hormon panelokat néznek,cukor terhelést csinálnak... vagy 5-6 vérvétel.Ultrahangos vizsgálattal peteérés nyomonkövetés, férfi kivizsgálás+ spermakép. Ha pedig az inszem mellett döntöttök akkor még egy petevezeték átjárhatósági aminek több fajtája is van
14/15 anonim válasza:
Az előttem szólókhoz csak annyit,nem kell sem hazudni sem füllenteni! Ugyebár azért megy az ember orvoshoz hogy kiderüljön mi a baja.35 év felett pedig bőven elég fél év próbálkozás a kivizsgálás megkezdéséhez+
15/15 anonim válasza:
Na várj többet, minél hamarabb kezdjétek a kivizsgálásokat! 35 felett sajnos egyre nehezebb a teherbeesés, és nagyon könnyen kifuthattok az időből. Keress nagyon jó dokit, alaposan informáld le, hogy másoknak mi a véleménye róla, nagyon-nagyon sok múlik a doki hozzáállásán. Vannak jó fórumok pl a Hoxa-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!