Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 35 éves vagyok, fél éves...

35 éves vagyok, fél éves sikertelen próbálkozás után kérhető az orvosi beavatkozás a teherbeeséshez, egyáltalán hogyan bizonyítható, hogy több mint fél éve próbálkozunk?

Figyelt kérdés
Azt hiszem van valamilyen kikötés,hogy bizonyos kor felett már nem kell annyit várni például a meddőségi kivizsgálásokra,csak nem tudom hogy mi "jár" ilyenkor,milyen vizsgálatokat takar,illetve fizetősek-e vagy sem.

2018. jan. 28. 16:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%

Fél év még nem idő. Én huszonévesen lettem anyuka több, mint fél év próbálkozás után.

1 évet várj még türelmesen, ha akkor sem jön össze, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

És az a lényeg, hogy igazolni kell bármilyen módon is, hogy valóban mennyi ideje próbálkoztok, hanem azzal kell tisztában lenned, hogy fél év sikertelen próbálkozás még nem jelenti azt, hogy bármi bajod lenne akár neked, akár a párodnak. Majd ha 1 év után sem jön össze, akkor érdemes azon gondolkozni, hogy lehet, hogy valami gond van. Addig meg csak szimplán nem jön össze és kész.

Amúgy meg attól, hogy 35 éves vagy, vajmi kevés az esélye annak, hogy pusztán a korod miatt nem jön össze. Számtalan nő szül ennyi idősen.

2018. jan. 28. 16:56
 2/15 anonim ***** válasza:
32%

"És az a lényeg, hogy igazolni kell bármilyen módon is"

Bocs, itt kimaradt egy szó, nem az a lényeg, hogy igazolni kell...

2018. jan. 28. 16:56
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

Osztanàm az első véleményt,ha nem lennél 35 éves.

Én azt mondanàm a helyedben,hogy több,mint egy éve próbàlkoztok,tehàt elkezdhetik a kivizsgàlàsokat.

Ne vàrj!

2018. jan. 28. 17:04
 4/15 anonim ***** válasza:
89%

35 vagy, csúnyán hangzik, de fél év is sokat számít ilyenkor, nem lehet nem tudomást venni a korodról. Nem ellenőrzik, nyugodtan mondhatsz egy év próbálkozást.

Vicces lenne, ha ellenőriznék, mégis hogy gondoltad?

2018. jan. 28. 17:08
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

30 évesen 1 év után azt mondta egy nőgyógyász nekem, hogy elég akkor aggódnom, ha 2 év után se jön össze a baba.

Senki nem ellenőrzi, de fél év után lehet, nem foglalkoznak veled érdemben, nyugodtan mondhatsz 2, vagy akár 3 év próbálkozást is.

2018. jan. 28. 17:27
 6/15 anonim ***** válasza:
52%

"Én azt mondanàm a helyedben,hogy több,mint egy éve próbàlkoztok,tehàt elkezdhetik a kivizsgàlàsokat. "

Nyilván ha valóban az lenne a gond, hogy a kérdező 35 éves, akkor miért kéne hazudnia, hogy több, mint 1 év próbálkoznak? Ha valóban csak és kizárólag az, hogy valaki 35 éves, gátja lenne a terhességnek, akkor az orvos fél év sikertelen próbálkozás után is elkezdené a kivizsgálást.

Én azt gondolom, hogy lehet, hogy 35 évesen kisebb lehet az esélye a terhességnek, mint egy 25 évesnek, de ha nincs semmilyen egészségügyi problémája, akkor nem lehetetlen. Vagyis 1 éven belül simán lehet terhes. Ha meg nem, akkor nem azon a fél éven fog múlni.

2018. jan. 28. 17:33
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
33 éves voltam az elsőnél, aki első próbálkozásra összejött. Most a 2. a 7. hónapban sikerült, idén 36 leszek. Sztem semmit nem jelent a korom, nem 40 feletti vagy, de ha te ettől megnyugszol, akkor kezdjétek el a kivizsgálásokat.Nyugi! :)
2018. jan. 28. 17:52
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy gondolom,hogy ideje elkezdeni orvost keresni.
2018. jan. 28. 18:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma láttam vmi tv müsort, nőgyógyász mondta, hogy nagy átlagban 30 felett szülnek a nők, és ilyenkor egy év után kezdik meg a kivizsgálást. Viszont ha 35 év felett fél év után nem esik valaki teherbe, már nyugodtan elmehet orvoshoz, 40 felett pedig már rögtön, ahogy elhatározzák, hogy gyereket akarnak.
2018. jan. 28. 18:54
 10/15 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is mondd azt, hogy már 1 éve próbálkoztok. Nem azért mert 35 felett nehezebb teherbe esni, hanem azért mert nincs már időd várni.
2018. jan. 28. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!