Pajzsmirigy alulműködest kezelnek nálam Letrox-al. Kell e aggódjak ha babát szeretnék?
Sziasztok! December közepe felé volt egy felső légúti betegség, ennek következtében elküldött a házi orvos vérvételre. Ahol kiderult hogy egy pici pajzsmirigy alulmukodes van. De pontosan nem tudom az értékeket, nem mondta el, viszont akkor még nem problémáztam rajta, nem is kérdeztem.
Azt mondta ne aggódjak bele férek az alsó határba, de attól függetlenül szedjem a Letroxot. Menjek endokrinologushoz, aztán február végén negismeteljuk a vérvételt.
Hozzá kell tennem hogy 4. Hónapja próbálkozunk a babával, de sajnos eddig semmi.
Kell aggódjak szerintetek?
Előre is köszönöm :)
Oh köszönöm szépen.. El sem tudjátok képzelni hogy mennyire megnyugtattatok most :) akkor nem aggódok, és állok elébe :)
Köszönöm megegyszer
Szia!
Azért menj el endokrinológushoz, mert babához nem elég határon belül tartani a tsh-t, 1-2 között kell lennie. Amíg a pajzsmirigyed nincs rendesen beállítva, célszerű szüneteltetni a babaprojektet, nehogy baj legyen. A gyógyszernek kell kb 3 hónap. A kontrollvérvétel után, ha már tutira rendben vagy, akkor érdemes újrakezdeni. És pozitív tesztnél rögtön jelentkezni kell az endodokinál, általában emelnek rögtön az adagon, mert a terhesség megváltoztatja a dolgokat. Minden trimeszterben ellenőrzik a pajzsmirigy értékeket. Könnyen lehet, hogy emiatt nem sikerült eddig a baba.
Annyira köszönöm hogy írtok ilyeneket :) pl erről sem tudtam semmit.
Megrendeltem a netamint. Azt az egyet találtam amiben nincs jód, és nagyon jó véleményeket olvastam róla :) hátha
Én sajnos nem tudom a pontos eredményem, csak annyit mondtak hogy kis mértékű alulműködes
Október óta próbálkozunk a babával, december vége óta szedem a letroxot. De baba azóta sincs. Igen mennem kell endokrinológushoz.jovo héten megyek elvileg. Nekem még nem volt kontroll vérvételem :/ tartok tőle őszintén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!