Van-e élet lombikon, örökbefogadáson túl?
Műtét,6 inszemináció,1 lombik után kiborultam. Visszatért a betegségem a hormonok hatására és nem tudom hogy hány lombikot tudok bevállalni még "büntetlenül". 1 embrió lett ennél a lombiknál. Elgondolkoztunk az örökbefogadáson, de lelkileg egyszerűen nem tartok ott, hogy környezettanulmánynál és pszichológusi vizsgálaton átmenjek.
Próbálom elképzelni a jövőt, hogy se a lombik nem segít, örökbefogadással se tudok (még) teljesen megbarátkozni, akkor nem marad más, csak a beletörődés, hogy nem lesz családunk gyerek(ek)kel? Nem tudom hogy lehetne ebből a gödörből kimászni, szétcsúsztam.
Éveket töltöttem azzal, hogy minden gondolatom akörül forgott, hogy teherbe essek. Inszemináció, több lombik, hormonvizsgálatok, ultrahangok stb. Az utolsó lombiknál már nem is nagyon biztattak. Aznap meg akartam halni. Eltelt pár év és most már egyáltalán nem vagyok elkeseredve. Van élet a lombikok után is.
A hormonkezelések egyébként tényleg nem használnak, ha már eleve endometriózisod van. Az orvosok bizonygatták, hogy semmi káros hatása nincs a rengeteg hormonnak, de én éreztem, hogy nem jó.
Én nem voltam pszichológusnál, szerencsére sikerült magamban elrendeznem. Ha te úgy érzed, hogy szükséged lenne ilyen segítségre, ne szégyellj pszichológushoz fordulni.
Egy barátnőm méhpempőt szedett, az nagyon szépen visszaállította a hormonrendszerét a lombikok után. Végül természetes úton esett teherbe.
Egy másik ismerősőm 9! Lombik után természetes úton esett teherbe.
A legfontosabb, hogy éld az életed! Közhelynek hangzik, de nem az, hidd el! Tényleg ne vesztegesd az értékes időt önsajnálatra. (Én személy szerint sajnálom azt a sok évet, amit arra pazaroltam, hogy sajnáltam magam)
Szia,
engem 2014-ben műtöttek bélendóval, nekem is vágtak ki a szigmabélből (2013-ban is volt endo műtétem, de akkor még nem volt bélérintettség. Ezután csináltak egy inszeminációt, sikertelenül). Utána fél évig GNRH-t kaptam. Az injekciók alatt bejelentkeztünk a Kaáliba, majd ugyanazon a napon elindítottuk az örökbefogadást. Első lombik nem sikerült, második sikerült, de csak 9 hétig tartott a boldogságunk (tegnap volt 2 éve, hogy megműtöttek), harmadik lombikos próbálkozásból született a - lassan 14 hónapos- kislányunk.
A vetélés után én is elmentem pszichológushoz, de rájöttem, hogy ezt nekem egyedül kell helyre raknom.
Sok mindent kipróbáltam, úgyhogy tudom, min mész keresztül.
Ha szeretnél beszélgetni, írj nyugodtan! :)
Kedves kérdező
Teljesen normális, amit most érzel és az is, hogy nem nyitsz egyenlőre az örökbefogadás felé. Akármennyire is fura, de a megnemszületett vérszerinti gyemrmeket is meg kell gyászolni! Engedd meg magadnak, hogy elbúcsúzz tőle! És, ha kell nyugodtan menj el pszichológushoz, aki segít, mert ha mégis az örökbefogadás mellett döntötök, akkor sem lesz ez hátrány és teljes szívvel fogjátok tudni várni a gyereketeket! Mi már 3 éve várakozunk és ehhez egy teljesen más lelkiállapot kell. Nehéz elhinni, de minden a helyére kerül idővel! Nagyon sok erőt és kitartást nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!