Ezek milyen eredmények, nagyon rossz? Ir?
Glükóz 0 perces 5,5 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 11,3 mmol/L * 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 7,7 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 10,8 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 71,4 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 124,1 mIU/L
HOMA-IR 2,7 - 4,4
El kell keserítselek, ez egy elég rossz lelet.
Elég durva Ir sőt ez már IGT. A éhgyomri cukrod sincs messze a cukorbetegségtől, terhelve meg is haladja a maxot. Az inzulin görbe sem jó, 120-nál magasabb mint 60-nál.
Azért ne pánikolj nagyon, nekem csak egy ici-picivel volt jobb augusztusban. Most novemberben diétával, sporttal és csak 2x500 mg meforallal majdnem tökéletes lett. De már azt mondta rá a doki bármikor jöhet a baba, mert ezek az értékek jók.
Szóval mindenképp menj endokrinológushoz és tartsd a hármas kezelést.
oké:)
de úgy értem,hogy ugyanaz a hármas kezelés van rá? csinálhatom a 160gr-os diétát addig is amíg a dokihoz megyek? mert csak januárra kaptam időpontot.
Persze csinálhatod!
Első vagyok hasonló helyzetben. Én voltam dietetikusnál és mivel elég sok túlsúlyom van így 125g ch diétát javasolt heti legalább 3x1 óra edzéssel. Három hónap alatt -12kg és szinte tökéletes eredmény, hasonlóból mint a te eredményed.
Ha már nem kell fogyjak akkor elég lesz a 160ch diéta.
Viszont az fontos, hogy mindig ugyanannyi legyen a ch és azt edd is meg, ne menj alá. Napi 5, edzés napokon 6 étkezés legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!