Ovulációs vérzés milyen formában jelentkezik?
Hány napig, milyen, mennyi stb.
Sosem volt még, és most bizonytalan vagyok, hogy az-e.
"Ovulációs barnázás, más néven közti vérzésnek nevezzük a ciklus közepén, vagy a következő esedékes menstruáció előtt 10-14 nappal jelentkező vérzést, ami szinten normális. A ciklus közepén jelentkező vérzésnek 2 oka ismert:
- a petesejt kitör a tüszőből, amelyet egy kis vérzés kísér
- ovuláció alatt egy hirtelen és rövid ideig tartó ösztrogén szint emelkedés történik, ami arra készteti a méhnyálkahártyát, hogy egy kis része ledobódjon."
"Az ovuláció általában észrevehetetlen a nők számára. Ebben az időszakban, egészen pontosan a a peteleválás utáni 1-2 napban kevesen tapasztalnak enyhe pecsételő vérzést, de előfordulhat. Ez a típusú pecsételés normális mellékterméke a peteérésnek."
"Ovulációs, középidős vérzés: az ovuláció idejében inkább csak óráig, esetleg egy-két napig tartó kevés vérzést ovulációs vérzésnek is nevezzük, általában kórkép nem áll a háttérben kezelni csak akkor kell, ha ez a páciensnek problémát okoz."
Nekem rendszeresen van ovulációs vérzésem, tini korom óta. (Pánikoltam is mindig, hogy ez meg mi a fene, több dokinál is voltam, mindegyik megerősítette, hogy nincs baj, csak épp peteérés)
Néhány napig tart, bő "színezett" folyással (bocsi...)
De azért jobb, ha dokinak is jelzed, legfeljebb megnyugszol (ha meg mégis gond lenne, kezelve lesz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!