Most norculot mellett teherbe lehet esni vagy sem?
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy a Norcolut nagy dózis progeszteront tartalmaz, ami vastagítja a nyálkahártyát és a hirtelen megvonása okozza a leválását, vagyis a menstruációt. Illetve terhesség esetén a vetélést.
Ezért kell rögtön dokihoz menni, ha sikerül a terhesség, hogy további progeszteron pótlást adjon a doki, pl. Utrogestant, és a 12. héttől (vagy addigra?) fokozatosan le lehet állni vele.
Tényleg rossz helyen jársz.
Endokrinológust keress azonnal! Terhelése s cukor és inzulinvizsgálat. Teljes hormonsor. És addig semmilyen progeszteron meg fogamzásgátló.
Volt kivizsgálás is, vagy csak felírta az orvosod?
Szerintem menj máshoz, aki otthon van meddőség témában. Attól, hogy megvonásos vérzésed van, még nincs normális ciklusod.
Van peteérésed, azt néztetek?
Nem tettel mar fel korábban is kérdést?
Szerintem ott is leírtuk, hogyha pcos és ir van, akkor hármas kezelés kell első körben. Babát akarsz? Mert így nehéz lesz. Ahogy abbahagyod a norcolutot, lelökődik a méhnyálkahártya. Anélkül meg nincs terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!