Az inszeminációt altatásban végzik? Ha nem, mennyire fájdalmas? Hogyan zajlik?
Az inszemináció időpontja előtt általában 1-2 órával korábban bemegy a párod leadni a mintát. Azt a biológus előkészíti. Te időpontra bemész a dokihoz, deréktól lefelé levetkőzöl, mint rendes vizsgálatkor és felülsz a nőgyógyászati székbe. Lábakat fel, mint rákszűréskor, a doki berakja a kacsát és rögzíti, fertőtleníti a hüvelyed, hogy biztos ne vigyen fel a méhedbe a fertőzést. Assziszens hozza a pàrod mintáját, egy zacskóban van egy injekciós fecskendő (legalábbis annak láttam), tű helyett egy nagyon vékony műanyag cső. A zacskón megmutatjàk a nevet, nehogy másét rakják fel. Utána a doki a cső segítségével feljuttatja a méhedbe az anyagot. Nekem 4 inszeminációm volt és egyiknél se éreztem semmi kellemetlenséget, max. a kacsa felhelyezése volt picit rossz. Az első kettőnél kb. 10 percet fekve kellett maradni ott a székben, 3-4.-nél rögtön keltem fel, öltözés és mehettem. Maga az inszemináció onnan, hogy beültem a székbe kb. 2-3 perc volt.
Ne tarts tőle egyáltalán. Utána kaptam egy terhességi tesztet és receptet a progeszteron gyógyszerhez. Inszem utáni 14. nap teszt. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!