Inzulin rezisztencia vagy nem? 2 orvos szerint igen,2orvos szerint nem. Mi tévő legyek? Hova menjek még?
Szia!
Esetleg leírnád az eredményed?
Talán úgy könnyebb lenne.
Ezt én nem értem... hiszen elméletileg végeznek egy terheléses vércukor vizsgálatot, amikor nem csak a vércukrot nézik, hanem az inzulin szintet is. Mindkét értéknél van egy referencia tartomány, hogy medtől meddig normális, mi az egészséges, élettani érték.
Szerintem.
Sziasztok! A lombikos doki szerint a 60 perces inzulin érték nagyon kiugró. Az endokrinológus kiszámította a Homa indexet(2,66), azt mondta rendben van, és ki volt akadva hogy gyógyszert szedetnek velem. Az értékeim:glükóz(mmol/l): 0 perc:5,1 60 perc:7.4 120 perc:6.3
Inzulin(uu/ml): 0 perc:11.76 60perc: 107,3 120perc:46.02 A glükóznál vannak referencia értékek, az inzulinnál csak a 0percesnél, az rendben van.
Hát így a lombik dokira hallgatnék
Ez ir
Ez nem is kicsit IR!
Már a 0. perces inzulin is magas, hiába van referencia értéken belül. 2 körül kéne lennie. A 60. percesről meg ne is beszéljünk! Mindenképp keress másik endokrinológust, mert ezt kezelni kell.
Addig is nem árt, ha diétázni kezgesz és legalább heti 3-4 alkalommal sportolsz. Ezek gyorsan, sokat tudnak javítani az értékeiden, a gyógyszer önmagában nem elég!
Szerintem is IR!
Az éhgyomri inzulinnak a te esetedben max 9 kéne lennie, akkor lenne tökéletes. (Ha a HOMA index 2 vagy alatta van, de maximum 2,5)
60 perces inzulinod pedig nagyon magas. Nekem 80 körüli és már az is elég magas és gyógyszert is kell szednem.
Inkább másik endokrinológust keress, a lombikos doki mondja jól!
(A diabetológus meg eleve nem foglalkozik veled míg cukorbeteg nem vagy, tapasztalat sajnos)
Szia!
Nem tudom merre laksz kérdező de én tuti másik endokrinológushoz mennék helyedbe
Kecskemét Dr Naszódy Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!