Ezek mennyire jó hormon értékek?
Cukor és inzulin terhelésen már voltam, az inzulin is magas terhelésre illetve a cukor is terhelésre.
Ezek a ciklus 4. napján vett vér eredményeim
Glükóz 5,2 mmol/L
Inzulin 14,0 mIU/L
D vitamin 58,6 nmol/L
TSH 2,2 mIU/l
LH 3,63 IU/l
FSH 7.04 IU/l
Prolaktin 352 mIU/l
Ösztradiol 176 pmol/l
Progeszteron 0,89 nmol/l
ATPO <10,0 IU/mL
Folsav 89,2 nmol/L
ACTH 12,6 pmol/L
A progeszteron kissé alacsony, a folsav duplája a maximumnak és az ACTH is kissé magas (max 10,75).
Ezek alapján mi lehet a probléma?
Voltam már terhelésen ott ezek lettek az eredmények
Glükóz
0' 5,1 mol/L
60' 9,7 mol/L
120' 9,3 mol/L
Inzulin
0' 18,4mIU/L
60' 84,0 mIU/L
120' 94,8 mIU/L
Homa index 4,2
Tudom nagyon nem jó így ezt kezelni kell (jövő héten megyek orvoshoz vissza)
Peteérésem meg úgy néz ki ritkán van, kb 3 havonta. Szóval arra is kell biztos valami. A D vitamin nem volt csillagozva biztos kevés? Szedek egyébként belőle 2000NE naponta.
Az Lh/FSH arány nem rossz? Mert mindenhol a fordított arányt olvasom a PCOS miatt?
Mert nem kaptam rá egyetlen választ sem! Gondoltam felteszem mégegyszer hátha ez jobb időpont és kapok választ a kérdésemre, mert hát erre van ez az oldal.
Megyek vissza az orvoshoz, de csak ha megkaptam a 21. napi hormonok értékét is, de addig is kíváncsi voltam, mások tapasztalatára.
Kérlek ha lehet inkább a kérdésre válaszolj, hisz kétszer is elolvastad már.
nem vagyok orvos, es hülyeséget meg minek írjak?
vegyük pl az első válaszolót, leírja neked, hogy nincs peteérésed.
miért, neki van a 4. nap? ilyen kijelentéshez kellene a 21. napi progi eredményed ami nincs..
az fsh - lh arányodról itt olvashatsz: [link]
Ennek megítélése egy laborból önmagában teljesen szükségtelen.
Az a kijelentés, hogy cukorproblémád van, számodra sem volt eddig se nagy titok. Arra nem mondtak semmit, hogy gyógyszer? Diéta? Sport? Súlyod hogy áll?
Sztem kicsit magas a TSH-d a babához, de ennek megítélése szintén szakorvosi feladat, nem a miénk.
ACTH kicsit bonyolultabb annál, hogy "kissé magas" nem gondolom, hogy ez lesz a mérvadó, maradjunk abban.. a cukor anyagcseréd és a TSH-d rendbetétele lesz a fő kihívás... gondolom.
Azt hogy szedjél-e D vitamint.. szedhetsz, de sokkal nem vagy alatta az ajánlottnak. google a barátod.
Egyébként számtalan kérdésemre nem kaptam itt senkitől választ és nem akaratoskodtam, vettem a fáradtságot és utánajártam máshol.. max kiemeltem, az erre való.
Ilyen eü. jellegű dologban meg a kezelőorvosnak hittem nem olyanoknak akik ugyanúgy a netről nézegetik meg mint ahonnan te is megtehetnéd, csak nem teszed, hanem idegesítteted magad mások találgatásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!