Laparoszkópia után mikor lehet szeretkezni, és kb mikor jöhet össze a baba?

Figyelt kérdés
Sok olyat olvastam hogy nem jött össze a műtét után a baba, mennyi a valószínűsége hogy nekünk sem jön össze majd? :(
2017. júl. 3. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Ezeket a kérdéseket az orvosodnak tedd fel! Ő látott téged belülről és ő tudja, hogy csak diagnosztikai célú volt a műtét vagy csinált is valamit.

Valószínűleg sokaknak azért nem jön össze utána, mert valamilyen problémájuk van (elzáródott petevezetek, endometriózis, mióma vagy bármi más).

2017. júl. 3. 11:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Műtétek után 6 héttel szokott lenni kontroll. Akkor az orvos elmondja, hogy minden rendben van-e. És ha igen, akkor lehet már szeretkezni.

Az hogy mikor fog összejönni és milyen könnyen, nagyon sok mindentől függ. Pl. hogy pontosan mi volt a bajod, miért kellet műtét, és hogy ezzel a műtéttel teljesen megoldódott-e.

2017. júl. 3. 12:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Pco-m van és azért kell a műtét :(
2017. júl. 3. 12:10
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
pcos-re ez nem megoldás, csak tüneti kezelés. Elavult módszer. Olvass utána! Ne engedd leégetni és folyamatosan csókolni a petefészkeid. Pcosnél az inzulinrezisztenciat kell kezelni (mozgás, diéta és gyogyzser). A műtétet csak a nem haladó szellemiségű, minden áron műteni akaró orvosok ajánlják. Asd bele magad a témába és ne feküdj addig műtőasztalra, amíg nem látsz tisztán. Endokrinológusnal voltál? És terheléses inzulin vizsgálatodvolt?
2017. júl. 3. 12:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy tartsd a hármas kezelést, különben semmit nem ér a műtét! Manapság már ritkán műtenek policisztás petefészket, akkor lehet csak szükséges, ha a sok ciszta egy olyan kemény kérget képezett a petefészek felszínén, ami lehetetlenné teszi a megérő tüsző kiszabadulását. Ezen segíthet a műtét. Ha nincs ilyen "kéreg", akkor csak ideig-óráig hozHAT javulást a drilling - amivel mellesleg az ép petefészek-szövet és ezáltal a potenciális peték egy része is elpusztul.

Nekem is volt PCO-m, mivel IR-es vagyok. Laparoszkópos feltáró műtétem is volt (méhtükrözés, átjárhatóság, hasüreg áttekintése), de az én dokim nem nyúlt a petefészkeimhez. Metformint szedek, diétázom, rengeteget fogytam, az első terhességem előtt becsülettel sportoltam is. :) Fontos a hármas kezelés, a műtét önmagában nem megoldás! Drukkolok!

18+4 hkm

2017. júl. 3. 12:46
 6/9 A kérdező kommentje:
volt inzulin vizsgálatom, endokrinológushoz nem küldtek,45 kiló vagyok nehéz tartanom a diétát főleg úgy hogy a melóba csak egyszer tudok enni.mozgok amennyit tudok és Inofem port iszok napi kettőt.azt mondta a dokim hogy ha szeptemberig nem jön össze a baba akkor műtét. köszönöm az eddigi válaszokat aranyosak vagytok!
2017. júl. 3. 13:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Te egészséged, én biztos nem feküdnék kes alá, ha van más mód. És van más kezelési mód.
2017. júl. 3. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:

1 hónap múlva kellett visszamennem a dokihoz, akkor már mondta, hogy lehet szeretkezni.

A PCO miatt egyébként nem nagyon kell várakozási időt tartani, mert a műtét után kb. 1 évig nő meg a teherbe esés esélye - szóval az azt követő peteéréskor már lehet próbálkozni. Meg kell várni a varratszedést, meg azt, hogy ne vérezz már persze.

2017. júl. 3. 13:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat.ma megyek a nőgyógyászhoz aztán kiderül mi lesz a későbbiekben!
2017. júl. 4. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!