Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Volt már így valaki? Mi lett...

Volt már így valaki? Mi lett a vége?

Figyelt kérdés
Május 17-20ig volt meg a mensim. PCOS vagyok, de fél éve kezelnek és rendben van minden. Naponta szedek 2 merckformint egy normoxilt és kura szerűen szedem a norculotot és az estrofent. Egy hónapja voltam dokinál akkor szép nagy érett tüszőket látott. A mensimnek viszont se híre se hamva azóta. Pénteken teszteltem akkor negatív lett. Újra elkezdtem szedni tegnap a norculotot! Járt már így valaki? Több, mint egy éve próbálkozunk már a babával de nem vagyok rágörcsölve. Remélem nem csinálok most baj azzal, hogy szedem tovább a norculotot :)
2017. jún. 20. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Én nem kezdtem volna el a norcolutot :( Előbb orvos kellett volna. Ha ennyire össze-vissza vannak a ciklusaid, akár baba is lehet a dologban.

Miért nem mentél el vérvételre vagy orvoshoz előbb?

2017. jún. 20. 11:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Dokimat nem értem utol telefonon! :( De egy szemet vettem csak be! Akkor ma kihagyom! Igazából nincs meg össze vissza pontosan szokott megjönni :) De viszont semmi tünetem. Meg én már nem nagyon akartam/akarom elhinni hogy lehet akár baba is a dologban :) de bárcsak.. :) Köszönöm a válaszod és hogy nem estél nekem :)
2017. jún. 20. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:

ha kúraszerűen szedsz norculutot, akkor kb semmi sincs rendben, mert az pont ugyanolyan megvonásos vérzést csinál, mint pl a fogamzásgátlók.

a norculut szükségessége azt mutatja, hogy nincs peteérésed. hiába a nagy tüszők (szép nagy tüszőK? sokan? többen? hát pont az a pco), ha nem repednek.

nem lesz baj a norculutból, ha baba van, sem árt neki.

2017. jún. 20. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:

hát én előbb inkább telefonálnék - a norcolut meghozza a mensit nem? Az ha vki terhes, nem hinném, hogy jó dolog...

menj el hcg vérvételre szerintem. Ha nincs semmi, akkor viszont lehet szedni a norcolutot.

Ja, egyébként vmi tényleg nem okés, ha minden rendben lenne, akkor 1 domináns tüsző megrepedne középidőben, és ha nincs baba, akkor magától jönne meg.

2017. jún. 20. 12:12
 5/8 anonim ***** válasza:

"a norcolut meghozza a mensit nem?"

nem.

a norculut HIÁNYA hozza meg a mensit.

a norcolut is szintetikus progeszteron, így amíg szedi ellátja a sárgatest szerepét, hízlalja a nyálkahártyát.

2017. jún. 20. 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
hát nekem egyszer kellett szednem norcolut-ot, mert nem jött meg magától, és azért írta fel, hogy hozza meg a mensit, hogy utána tudjak szedni clostit...nekem nőgyógyász mondta így, hogy a norcolut-tól fog majd megjönni a mensi.
2017. jún. 20. 14:35
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ne szedje a Norcolut 5 mg tablettát

- ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Norcolut 5 mg tabletta egyéb összetevőjére,

- ha serdülőkorban van,

- ha terhes,

- ha nőgyógyászati jellegű rosszindulatú daganata van."

2017. jún. 20. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:

a prednisolont se szedd, ha terhes vagy... mégis tüdőérlelőnek pl használják.

igen, a norculutot adják a vérzés meghozatalárta, én is szedtem számtalanszor, de nem a norculut, hanem annak megvonása idézi elő a vérzést (benne is van a nevében: megvonásos vérzés).

nyilván nem a legideálisabb terhesen norculutot szedni, hiszen vannak ennél jobbak (pl utro), de ugyanúgy nem lesz baja a babának, mintha pl fog.gátló szedése mellett fogant volna.

2017. jún. 20. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!