Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Duphaston adagolás, hogyan?...

Duphaston adagolás, hogyan? (progeszteron)

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló abbahagyása óta (4 hónap) a nem várt előtt 7-9 nappal barnázásom van, valamint olyan fájdalmas menstruációm, hogy ájulást okoz. Ezek miatt feltételezi az orvosom, hogy progeszteron hiányom van, így a ciklus 14-25. napjáig tartó időszakra napi 1 szem Duphaston-t rendelt el. Ez lesz majd az első progi pótlásos hónapom, így tapasztalat még nincs, de mivel kíváncsi voltam, utánanéztem, hogy hasonló problémával rendelkezők milyen eredményre jutottak. Megdöbbenve láttam, hogy 2-3 napos barnázással is már van akinek napi 6 szemet írtak fel. Ilyenkor mindig 1 szemmel indítanak és ha ennek ellenére van vérzés, akkor emelni kell az adagot? (erről egy szó sem esett a dokinál) Ami viszont még megdöbbentőbb volt és pláne nem esett róla szó, hogy ha progi hiányos vagyok és a ciklus 25. napján abbahagyom a pótlást, akkor még ha véletlen sikerült is teherbe esnem, nem fog megmaradni, hiszen progi nélkül leválik a nyálkahártya, ezt jól tudom? Tehát akkor az utolsó progeszteronos napomon teszteljek egy érzékeny teszttel, és ha véletlen már akkor ki tudja mutatni a pozitívat, ne is hagyjam abba a progit?
2017. jún. 16. 22:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Mondjuk mielőtt a doki ezt felírta, lehetett volna vérvétel a progeszteron szint meghatározására és nem csak hasraütés-szerűen felírni.

Ha esetleg terhes lennél, az valóban nem túl jó, ha abbahagyod közben, bár lehet, hogy 100 mg-ot nem érez meg úgy a szervezet. Ezt nem tudom, ezt a dokitól kellene megtudakolni. A teszt a 25. napon még nem feltétlenül mutatná ki a terhességet.

2017. jún. 16. 23:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, ha abbahagyod és sikerült, akkor nagy valószinüséggel elmegy a baba,foleg HA tényleg progipótlás kell. De én szßlsebessen dokit váltanék, mert mas is okozhat nalad ilyen fajdalmat es gondokat.. ez tipikus hasrautes szeru dontes az orvostól, ami kissé felelotlen sztem. valts dokit lehet h nem is kezel jól es nem is progihiány a hibás..:(
2017. jún. 16. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!