Mennyire nehezebb "túlsúlyosan" teherbe esni?
Figyelt kérdés
Azért tettem idézőjelbe mert nem szeretem ezt a szót. Jelenleg kereken 80kg vagyok és az elmúlt 1 évben fogytam közel 10kg-t de 2-3 hónapja egy deka nem megy le, pedig nem változott semmi. A súlyom mellett van egy pici pajzsmirigyproblémám is, talán amiatt sem sikerül. Igazából nem régóta probálkozunk úgyhogy még semmi nincs kizárva de attól függetlenül kíváncsi vagyok, hogy a 160 centim és 80 kilóm vajon mennyire befolyásolja a teherbe esést? Ez ebből a szempontból durván soknak számít? Hallottam olyat, hogy valaki 90-100kg felett esett teherbe de azt nem tudom, hogy mennyi idő próbálkozás után. Semmiképp nem egészséges ez, tudom. Igyekszem tenni érte de mint írtam is, valamiért megállt a folyamat. Egyébként fiatal vagyok még, csak a húszas éveim elején járok, így legalább ebből az egy szempontból előnyben vagyok.2017. ápr. 26. 21:30
1/14 anonim válasza:
Az extrém túlsúly okozhat teherbeesési problémát, mint ahogy a túl alacsony testömegindex is.Lényeg a lényeg simán teherbe eshetsz a súlyod alapján, inkább a pajzsmirigy betegséged okozhat problémát.Azt mindenéppen kezelni kell, mert ha meg is fogan a baba a pm probléma vetéléshez is vezethet.
2/14 anonim válasza:
Ez azért nem extrém túlsúly. Egyébként kérdező, a pajzsmirigyed inkább az, ami hátráltatHATja a teherbeesést, de nem biztos, hogy fogja!
3/14 anonim válasza:
Nem kell mindent ráfogni a pajzsmirigyre. A kelleténél több evés, az a lényeg. Ha a kakas jól működik, gyorsan teherbe eshetsz.
4/14 anonim válasza:
90-100 kilóval szerintem nagyon ritka a terhesség, ráadásul a magasság is számít, nem mindegy, hogy valaki 180 centivel ennyi kiló, vagy 160-nal.
A pajzsmirigyprobléma (akármilyen "pici") gátolja a teherbe esést, és ha netán sikerül is, vetélést okoz. Először ezt kellene rendbetenni. Utána valószínűleg jobban tudnál fogyni is. És utána jöhet a terhesség.
Azzal is számolni kell, hogy egy terhesség alatt feljön 7-25 kiló. Ha rád 25 menne, azzal mit kezdenél? (Mert a 7 még lemegy a szüléskor, de a 25-ből is csak kb. 7 megy le.)
5/14 anonim válasza:
160 vagyok, 94el lettem terhes a 4. hónapban, 98al mentem szülni. Nekem is PM problémám van, kaptam gyógyszert. Gyógyszerváltás a 3. próbálkozós hónap után volt, a 4-ben egyből sikerült, el is kezdtem fogyni. most 7 hós, 85 vagyok.
6/14 anonim válasza:
170 centivel és 91 kilósan estem teherbe az első olyan hónapban, amikor peteéréskor sikerült összehozni az együttlétet.
7/14 anonim válasza:
103 kgval estem mind a kétszer teherbe 1.70magas vagyok.. gyorsan meg is fogantak nem volt gond a terhesség alatt sem..
8/14 anonim válasza:
Mind a 3 gyereket tulsullyak kezdtem
164cm es 85-95kg korul
Enyhe pajzsmirigy elteresem volt
Megis sima problema mentes terhessegeim voltak es szulesek.
9/14 anonim válasza:
103 kgval lettem terhes, második hónapban..
10/14 anonim válasza:
Esküszöm, senkit nem akarok megbántani, de eu kicsit olyan, mint az "engem is vert az apám, mégis emer lettem". Ez rizikó. A túlsúly is és a beállítatlan pajzsmirigy érték is. Teherbeesni az egy dolog. Gondolom, ki is akarod hordani, vetélés nélkül, toxémia, cukorbetegség, magas vérnyomás stb. nélkül. Én akarnám csökkenteni a kockáuatot. Azt biztosan tudom, hogy vetélni pl. rossz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!