Milyen módszerrel eshetek teherbe ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A férjemmel nagyon szeretnénk saját kisbabát. Megvan mindenünk, biztos lakóhely, állás, félretett pénz. Az egyetlen akadály az, hogy, tudom, hogy furán fog hangzani egy házaspártól, de aszexuálisak vagyunk mindketten és nem szeretnénk magunkra ill. egymásra ráerőltetni a szexet.

Utánanéztünk a lombikbébi-programnak, de az amellett, hogy sok macerával jár, rettenetesen drága még úgy is, ha TB által támogatott, annyira azért nem vagyunk gazdagok. És nem hiszem, hogy egy biológiailag egészséges pár egyáltalán kapna rá támogatást.

Hallottam még olyan módszerről is, hogy házilag sima gyógyszertári fecskendővel juttatják el a hímivarsejtet a petesejthez, de nem tudom ez mennyire hatékony ill. nincs-e valami egészségügyi kockázata.

Örökbe fogadást csak legvégső esetben választanánk, saját babát szeretnénk inkább.

Megvalósítható szerintetek?

2017. márc. 7. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Inszeminácio érdemesebb szerintem, mint otthon befecskendezni. Nézz utána, lombik ilyenkor nem kell, ha nincs bajotok.
2017. márc. 7. 13:15
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A lombikbébi-programnál (ami igen megterhelő a női szervezet számára), már jobb az inszemináció. De ha mindketten aszexuálisak vagytok, hogyan jutsz spermához? Szerintem azért ki kéne próbálnotok gyengéden, akár nevetgélve felfogni, hogy a cél érdekében. Előtte érdemes kideríteni, melyik nap vagy termékeny egy ovulációs teszttel, és így havonta egy alkalom azért nem hiszem, hogy nem bevállalható leendő szerelmetek gyümölcséért. Egyébként hacsak nincs súlyos pszichés gát, trauma valamelyikőtöknél, a szexualitás is tanulható és ugyanúgy lehet (főleg a nőknél) hozzászokás kérdése.
2017. márc. 7. 14:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már van időpontunk nőgyógyászhoz konzultációra, úgyhogy valószínűleg tőle is kapunk majd javaslatokat, csak azért tettem fel a kérdést, mert nem szeretnék síkhülyén odamenni :)
2017. márc. 8. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!