Ezek a hormonszintek jók?

Figyelt kérdés

Babát szeretnénk, de már 2 éve nem sikerül(vagyis volt egy korai vetélésem).

A dokim elküldött hormonvizsgálatra:

3. napi:

TSH: 1,65mU/L

FSH: 5,3mlU/ml

LH: 1,79mlU/ml

prolaktin: 170,5 mlU/L

total testosteron: 0,55nmol/l

DHEA-S: 3,55mol/l

24. napi:

prolaktin: 320,8 mlU/L

progeszteron: 13,4 nmol/l

Mondta a dokim, hogy a progeszteron kevés, de az a helyzet, hogy nekem 30-35 naposak a ciklusaim, és ebben a ciklusban a 20 napon volt peteéreésem(másfél éve hőmérőzök). Azt mondta, hogy ovu után 4 nappal normális az ennyi progeszteron.

Megnézett következő ciklusban ultrahanggal. 18. napon látott 22 mmes domináns tüszőt. 10 mmes endometriumot. Ezt mondta ez teljesen ideális, másnap lesz a tüszőrepedés.

Azóta megjött, a férjem holnap megy spermavizsgálatra(de szerintem nála minden rendben lesz).

Lehet, hogy a hormonjaim mégsem annyira jók? Előfordulhat, hogy biztos peteérés után egy darabig rendesen növekszik a progeszteron, de aztán mégsem lesz elég magas? Arra gondoltam, hogy megkérem, hogy nézessen ebben a ciklusban is hormont, de a biztos ovu után 10 nappal. Vagy fölösleges?

2017. febr. 6. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:

7 nappal kellene ovu után akár egy magánlaborban is meg tudod csináltatni orvos nélkül.

Nekem jónak tűnik a 3. napi bár annyira nem vagyok benne, a progi meg szerintem nem is mérvadó 4 nappal ovu után.

2017. febr. 6. 18:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam rá, hogy magánúton elrendezem a vizsgálatot. De megbeszéltük, hogy megnézi a mostani ciklusban is a petefészkeimet 18-19. napon uhval, ezután kézenfekvő lenne, ha a hormont is megnézetné.
2017. febr. 6. 18:57
 3/4 anonim ***** válasza:
prolaktin nem magas egy kicsit? szerintem igen. Progi tényleg kevés. de peteérés után 7 nappal kell menni nem tudom ugy mennyi lenne. többi jó
2017. febr. 8. 09:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Progi kevés nagyon szerintem nemtörtént meg az ovuácio.
2017. febr. 8. 12:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!