Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Normál HbA1c, de magas éhgyomr...

Normál HbA1c, de magas éhgyomri vércukor? Találkozott már valaki ilyennel?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam cukorterhelésen, az éhgyomri ujjbegyes mérés 6,3-at mutatott. Soha életemben nem volt még ilyen magas az éhgyomri cukrom, utoljára tavaly áprilisban nézték, akkor 4,8 volt (vénás mérés).

Egyelőre csak a HbA1c eredményem érkezett meg, az viszont 5% és 31mmol/MOL, ami normál érték.

Tudom, meg kellene várni, amíg megérkezik a vénás éhgyomri és a terheléses érték, de egyáltalán lehetséges, hogy 5%-os hba1c-vel ilyen magas éhgyomri cukrom legyen? Lehetett hibás a vércukor mérő?

(A legutóbbi terhelésem igaz 2022-ben volt, akkor a 60 perces cukrom volt 6,8... Ezért is ilyen hihetetlen ez a 6,3-as éhgyomri)

ma 07:52
 1/6 anonim válasza:
78%
Mikor volt az utolsó étkezésed? És mi, az is fontos.Pl délután már nem javasolt a gyümölcsfogyasztás.
ma 08:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Este fél7-7 között kókuszos csirkemell sült krumplival. Nem ettem délután gyümölcsöt. Vacsora előtt délben ettem utoljára bolognai szószos vöröslencse tésztát.

(Egyik ételben sem volt hozzáadott cukor, csak vizet iszok és nem ettem semmiféle nasit se)

Reggel 7:35-kor volt a mérés.

Reggel 6:10-kor csak a pajzsmirigy gyógyszerem vettem be kb 3 korty vízzel és fogat mostam (paradontax fogkrémmel).

ma 08:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Á most jut eszembe. Délután mégis ettem nasit. Ettem egy szelet cerbona gluténmentes müzliszeletet kb délután 4-kor. 11,2 gramm cukor van benne. De ennek nem szabadna másnap reggelre 6,3-as cukrot csinálnia...
ma 08:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Mostál kezet az ujjbegyes mérés előtt? Ha egy picit cukorral szennyezett volt az ujjad, simán mér sokkal többet.
ma 09:53
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 Laborban mérték, lefertőtlenítették előtte az ujjam.
ma 10:09
 6/6 babyboom567 ***** válasza:

Egy lassan 2 éve ,1-es diabos gyerek anyukája vagyok,van hogy 12-vagy 18 a reggeli éhgyomori értéke még rapid inzulin mellett is,és mindig normál tartományba van a HbA1c értéke.

Illetve kb bármi tud magas cukrot csinálni, pl a stressz,időjárási frontok,hormonváltozások, növekedési ugrás,és van,hogy a mozgás is.

ma 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!