Általános labornál, ahol a pajzsmirigy értékeket is nézik, kérhetem, hogy a D vitamin szintet is nézzék meg egyben? Vagy ahhoz külön beutaló kell?
Babát szeretnénk a férjemmel, 8 hónapja kezdtünk bele,eddig sajnos még sikertelenül.
Ezért is szeretnék vérvételre menni, és hallottam hogy fontos a D vitamin szint is.
Azt vizsgálja a labor, ami a beutalón szerepel. Nem tudom, hogy milyen orvostól kéred a beutalót, de háziorvos a hormonok közül csak tsh-ra adhat, t2,t4 és anti-tpo-ra nem, de ezek is fontosak, mert nem elég, hogy a tsh jó.
Érdemes endokrinológust felkeresni, ha hormon vizsgálatot akarsz, mert ez az ő szakterulete és nem a háziorvosé vagy a nőgyógyászé. És ő tud adni beutalót d vitamin szintre us, meg terheléses cukor- és inzulinvuzsgálatra, mert az is fontos és sajnos gyakori probléma.
Miért ne adhatna T3 és T4-re? Nekem ezeket is bejelölte, mondjuk más okból.
Megkérdezheted, szerintem adhat ha indokoltnak tartja de ez tényleg nem a háziorvos területe. Jogos lenne tőle, ha elküldene ezzel endokrinológiára.
Nalunk nem adhat. Itt van fent, hogy mit kérhet és csak tsh-t kérhet.
Sőt ha nőgyógyász kéri és a tsh jó, akkor aem csinálják meg a t3, t4-t. Csak akkor, ha endokrinológus kéri. Akikhez 2-3 hónap az időpont és itt Zalaegerszegen nem is értik a dolgukat.
Idén átköltöztem vas megyébe és itt sem tudja kérni a háziorvos... Korábban tudta, mert 3 éve költöztem el, akkor még kérhette.
Agyrém...
Igen, ez egy új fajta szabályozás, már csak endokrinológus kérhet T3, T4-et...
Egyszerűen költségcsökkentés az oka, magyar egészségügy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!