Nem működik a jobb petefészkem?
Eddig minden figyelt hónapban, a stimuláltakban is csak a bal oldalon volt domináns tüszőm, a jobbon soha. (Anovuláció miatt stimulálnak)
Szoktam érezni stimulálás alatt ott is a szurkát, mégsem volt ott soha nagy tüsző. Az orvosnak szerintem még nem tűnt fel. Milyen vizsgálat van, ami ezt kideríthetné?
Másfél éve próbálkozunk, az első inszemre készülünk.
Akkor van még remény, hogy a jobb is dolgozik egyszer. :) Mondjuk, amíg minden ciklusban próbálkozik a bal, addig nem is érdekel, mit csinál a jobb. :)
A petevezetékeim tökéletesen átjárhatóak - szerencsére.
27 éves vagyok, nem fenyeget a kimerülés veszélye. :) Amúgy meg tudjuk, mi a baj, megfelelő háttérrel kapom a clostilt, nem cukorka gyanánt.
Egyébként csak azoknak, akik esetleg hasonló kérdésre keresik a választ: ebben a ciklusban végre a jobb növesztett tüszőt, így igaza lett az egyik válaszadónak: ez is működik, csak eddig pihent. :D Reméljük, ő lesz a befutó.
Anovulációval kapcsolatos infertilitás, PCOS, IR, 43 kg súlyfelesleg. Ez volt márciusban a megállapítás. Azóta leadtam 27 kg-t, teljes életmódot váltottam (120 g ch-s IR diéta, napi sport), vitaminokat/táplálékkiegészítőket szedek (D3, E, C vitamin, Magnézium, Szelén, Barátcserje, Myo-inositol), sikerült a 31-34 napos vagy néha hosszabb ciklusaimból rövidebbet csinálni. Viszont a peteérésnek kellett egy kis löket még, így szükség volt clostilbegytre. A 2x1-re még nem reagáltam megfelelően (16 mm-ig nőtt, majd összement a tüsző), a 3x1-el már sikerült repeszthető tüszőt produkálnom, a múltkori ciklusban, meg a mostaniban. Férjem korábbi alacsony spermaszáma miatt is indokolt volt, hogy most inszemináció következzen, mi is ezt akartuk. (Ma kiderült, hogy 12 millióból 22 millió lett a spermaszáma a vitaminkúra hatására.)
Miért nem várok éveket, úgyis ráérek alapon? Csak. Mert szerintem nem érek rá, és mert gyereket akarunk. Mindenki maga döntse el, mit tesz meg érte. Én tettem érte, és ha clostillal (meg a kísérő gyógyszerekkel) van esély a közeljövőben arra, amire nélküle még hosszú évek kemény diétája után, akkor minek várnék? Attól még tartom az új életmódomat, az IR és a PCOS nem múlik el, meg jobban is érzem magam az egyre formásabb testemben. Ha a szervezetem már készen áll a babára, úgyis sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!