49 napos ciklus miatt nem sikerül teherbe esnem?!
Szia! Sajnálom,hogy ezt kell mondanom,de szinte tuti,hogy nincs peteérésed. Én idén ugyanígy kezdtem az évet,azóta már kiderült a sok probléma: pajzsmirigy alulműködés, inzulkinrezisztencia,pco,D vitamin hiány....
Keress fel egy jó endokrinológust,nőgyógyászt és kezdd el a kivizsgálásodat. A szükséges vizsgálatok a általános vérkép,hormonok, D vitamin szint,cukorterhelés. De majd az orvosok mondani fogják.
Én is Gravidát ettem,míg meg nem tudtam a betegségem,utána váltottam jódmentes terhesvitaminra. Plusz D vitamint, omega 3-at eszek külön.
Én is csináltam hónapokon keresztül az ovu teszteket,egészen a menstruációtól a ciklus végéig,hátha elkapok valami kósza peteérést,de sajnos semmi,csak a sok pénz ment rá,majd vérvétel is igazolta az anovulációt.
Már nagyon szeretnénk babát,de szerencsére még csak idén kezdtünk el próbálkozni,de gyorsan ki is derültek a problémák.Most a gyógyszerbeállítások,diéták,sportok időszakát élem.
de előtte te nem szedtél fogamzásgátlót?
Én igen és annak az abbahagyása után jelentkeztek a tünetek. Mi is májusban esküdtünk,de már év eleje óta próbálkozunk,a tabit tavaly év végén hagytam abba.
Lehet,hogy a stressz hozta ki nálad,ez is előfordulhat,plusz esetleg családi hajlam is bejátszik, érdemes utána nézni.
Igen lehet Clostylbegyt-tel is stimulálni a petefészkeket, de ezt csak akkor érdemes,ha mindenféle vizsgálaton részt vettél már és tényleg indokolt legyen,hogy felírják. Pl én szinte kapásból kaptam Closty-t,most tellt le a 2. hónapom,de nem használt,mivel kiderült az inzulinrezisztecia és a pco is,mire beszedtem az adagokat. Ahelyett,hogy előtte nézte volna meg ezeket a doki.El is mentem másikhoz. De most hátha a Merckformin segít,de felesleges volt még a Closty szerintem.Először rendezni kell az IR-t, javul a pco és utána érdemes stimulálni csak. Épp ezért vizsgáltasd ki magad és ha nagyjából minden ok és ez hiányzik a teherbeeséshez,felírják neked is.
Bocsi,hogy hosszúra sikerült. (2-es voltam)
Írj majd,hogy mit mondott a doki és szurkolok,hogy úgy alakuljon az idei éved,ahogy eltervezted. :)
Nagyon várjuk már mi is a babát,de majd hátha ebben a hónapban...
(2-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!