Magas TSH szintel estem teherbe. Kerdesem, megmarad a baba?
A fiammal kb 3,8-as tsh-val estem teherbe. Az első próbálkozásra megfogant, gyógyszert kb a 20. héttől szedtem, nem lett gond.
Nem ez a tipikus, de azért írtam, hogy nem okoz ez törvényszerűen problémát
Nekem a sors úgy hozta, hogy aznap teszteltem pozitívat, amikor megtudtam, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.
Szerencsére hamar kerültem jó dokihoz, és viszonylag magas dózissal kezdtük, pont a terhesség miatt.
Aztán 6 hetente vérvétel, utána mindig konzultáció a dokival, és mindig változtatott a gyógyszeradagomon. A múlt héten, 33 hetesen mondta a doki először, hogy a szülésig már nem módosítunk, majd utána meglátjuk, hogy alakítják a hormonok.
A terhességgel és nagy valószínűleg a babával sincs semmi gond, eddig dolgoztam is, most is csak az erős allergiám akadályoz.
A nőgyógyászom szerint nem ritka, hogy a terhesség alatt derül ki a betegség, nagyon ritkán okoz bajt a babánál (leginkább akkor, ha nem szedi az anya a gyógyszert)
Lányok, nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszaitokat!
Ma voltam nődokinal. Azt mondta lát valamit, de még picike. Vett le vért es hetfon kell visszamennem. De delutan 2kor mar meglesz a vereredmeny, hogy mennyi a hcg szint.
Azt mondta nem kell megijedni, de minel hamarabb menjek visza az endoklinologushoz hogy konzultajak vele. Koszi meg egyszer mindenkinek. Remelem minden rendben lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!