Closty+duphaston segíthet? További infó lent!
irtam kb fél oldalt
de mivel nem akarom h lepontozzanak inkább töröltem
jó tanács :
az orvossal beszéld meg ne a gyk-sokkal
mi nem vagyunk orvosok szal nem tudjuk
és olvass biológia könyvet esetleg a neten cikket
(a kivétel az kivétel :)
Pcos gyanús vagyok,nem tipikus pcos tünetekkel.Menszeszem nem szokott kimaradni inkább extrém rövid ciklusaim vannak (14nap).Itteni endokrinológus egy majom.
Nekem most harmadszor segített a closty.Ismét kisbabát várok.Igaz nem jöttek könnyen.
Gratulálok a babához!! Boldog babavárást! Remélem h nekem is fog segíteni ! Kiderul a kov honapban! :)
Kedves utolsó kommentelő! Ez igy igaz,h PCOS nem jár együtt IR-el ahogy nekem sem! Mivel az erdmények kimutatják!! Ezért 1000arcú boszorkány a betegség neve,és sokmindent nemtudnak róla!!
Én még csak most fogok először clostyt szedni,csak nekem figyelni is fogja a doki UHal,és gondolom ha lesz érett tüszőm akkor én is kapok szurit majd! Nagyon örülnék neki! Jaj én meg inofolicot is iszok mellé napi 2tasakkal! :)
Megkérdezhetem,hogy te mióta szeded a clostyt vagy hányadik "kúránál" jársz ?
Talán ők értenek a PCOS-hez. És akkor bizony az IR a PCOS kiváltó oka. A webbetegen azt írják, hogy kezdeti stádiumban a vércukorszintek még normálisak, csak a magas inzulinszint jelzi a problémát. Csakhogy egy sima terheléses vércukron az inzulinszintet nem feltétlenül mérik.
A következőkben innen idézek:
Akik viszont teherbe kívánnak esni, azoknak a klomifen hatóanyagú készítményt javasolja az orvos. Ez nem hormon, hanem az agyalapi mirigy serkentésével aktivizálja a petefészket. Hátránya, hogy szedése alatt fokozott a veszélye egy nagyobb ciszta kialakulásának, szedését ezért ultrahangos megfigyeléssel kell követni. Ha a klomifen nem hatékony, egyéb olyan készítmények is kipróbálhatók, amelyek közvetlenül vagy közvetve a petefészket stimulálják.
(A klomifen a Clostilbegyt hatóanyaga. Tehát segíthet, de árthat is. Szerintem a remélhető haszon nagyobb, mint a ciszta kockázata.)
Én is Sorstársad vagyok (20 éves vagyok és 1 hónapja derült ki hogy mi van)
IR nem feltétlen jár együtt PCO-val ezért kell egy Endokrinologiai vizsgálat ami kizárja az IR-t.Ha a PCO-t nem kezelik hosszú évekig szinte tuti IR problémák is lesznek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!