Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Inszemre és lombikra járók,...

Inszemre és lombikra járók, hogyan oldaátok meg meló mellett?

Figyelt kérdés
Nem tudni előre, hogy melyik nap lesz peteérés és hogy mikor kell mind a kettőnknek menni inszemre stb. Én délutános vagyok, de férjem épp most keres munkát, ami valószínű délelőtt lesz. Ti hogyan oldjátok meg foleg új munkahelynél?
2016. jún. 29. 20:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A munkahely köteles elengedni, mint ahogyan a terhesgondozásra elengedi a nőket. De h csak vizsgálat, utána vissza kell menned dolgozni ha még nem járt le a munkaidő, de ezt a főnököd dönti el. Ehhez be kell jelentened neki, hogy kezelésekre fogsz járni.
2016. jún. 29. 20:31
 2/15 A kérdező kommentje:
A férjemnek kell inkább elkéretőznie, mert én délutános vagyok. Elvileg ezek reggel délelőtt vannak sztem.
2016. jún. 29. 20:34
 3/15 A kérdező kommentje:
ok köszi!
2016. jún. 29. 20:35
 4/15 A kérdező kommentje:
És akinek nőként kell bejelentenie, hogy kezelésekre fog járni őt nem rúgják ki?
2016. jún. 29. 20:35
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekel mit szólnak hozzá... nekem ez a fontos, az életünkről van szó. Felőlem akár ki is rúghatnak, ha ezt nem nézik jó szemmel. De szerencsére nem szólnak semmit. Eddig 3 sikertelen inszemen és 2 sikertelen lombikunk volt. Csak a közvetlen munkatársaim tudják miben vagyunk. A feletteseim csak a táppénzt tudják. Eddig még nem kérdeztek rá, hogy mi van; ha így lesz, majd elmondom.
2016. jún. 29. 21:02
 6/15 anonim ***** válasza:
53%
Nem rughatnak ki, védett vagy mint a terhesség alatt.
2016. jún. 29. 21:03
 7/15 A kérdező kommentje:
az biztos hogy védett vagyok?
2016. jún. 29. 21:54
 8/15 VeDi84 ***** válasza:

6 hónapig védett vagy:

(3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg

a munkaviszonyt

a)a várandósság,

b)a szülési szabadság,

c)a gyermek gondozása céljából igénybe vett fize-

tés nélküli szabadság (128. §, 130. §),

d)a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálat-

teljesítés, valamint

e)a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukci-

ós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb

ennek megkezdésétől számított hat hónap

tartama alatt.

2016. jún. 30. 08:21
 9/15 anonim ***** válasza:

Az inszemeknél azért jóval kevesebbet kellett menni, azt simán megoldottam táppénzzel, szabival, csúsztatással.

A lombiknál beszéltem a főnökömmel.

2016. jún. 30. 08:38
 10/15 A kérdező kommentje:
ok, de hogy oldjátok meg azt hogy nem tudjátok előre mikor kell menni? És pl máról holnapra menni kell vagy hogy kétnaponta stb. Amúgy ezek reggeli órákban vannak igaz?
2016. jún. 30. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!