Tanácsot szeretnék kérni, aki volt hasonló helyzetben?
A múlt: másfél év próbálkozás után épp elkezdtük a kivizsgálást (páromnak sperma, nekem nőgyógyászati és uh), mikor összejött a baba. De barnázással indult, majd szabálytalan alakú petezsák lett...és kilökődött :( műtét lett a vége.
azóta 6 hónapja próbálkozunk sikertelenül, pedig 2 naponta együtt vagyunk a 10-20dik ciklusnap közt.
Az orvos nem tartotta indokoltnak a kivizsgálást, mert ez előfordul(vetélés) és ugye spontán fogant, így minden oké.
38 évesek vagyunk. Van egy 9 éves fiam. Közös babát szeretnénk. Páromnak nincs gyereke.
A problémám: az idő telik, én nem fiatalodok... és ha megint másfél év kell a sikerességhez.... pedig már hőmérőzök is, ovu tesztelek is, 2 naponta együtt vagyunk....
Hogyan tovább? másik orvos?mégis csak kivizsgálás?várjunk még?
engem az bánt, hogy az itt olvasottak ellenére én nem kaptam gyógyszeres támogatást a barnázásra...tudom, nem biztos, hogy segített volna....de olyan érzésem van, mintha nem vették volna elég komolyan a terhességem :(
Vagy igaza van a páromnak, minden fejbe dől el? (kérdeztem akkor mit kéne magamban tudatosítani szerinte, hogy lesz babánk úgyis, vagy azt, hogy majd összejön egyszer? erre nem tudott válaszolni)
Szerintem a legközelebbi meddőségi centrumba menjetek el. oké, hogy sikerült a baba, de elment, azt is ki kellene vizsgálni, miért.
Ott meglesz a kivizsgálás, és kiderül, szükséges-e inszemináció, lombik, vagy nagy esély van a spontán babára.
Nincs mire várni, mert szaladnak a hónapok, au évek, és az esélyek nem nőnek, sem a spontán terhességre, sem a sikeres lombikra.
Viszont a pároddal tisztázd, hajlandó-e erre, mert ha nem akar orvoshoz járkálni, akkor nehéz lesz (lehetetlen?) végigvinned a programot.
Az én férjem megmondta előre, csak spontán akar gyereket, így nálunk ez szóba sem jön. Én 42 vagyok, másfél év alatt szintén egy vetélés csak, ami összejött. Annyiban más a helyzet, hogy mindkettőnknek van már gyermeke előző házasságból.
Drukkolok nektek!
Köszönöm Neked is a válaszod!
párom említette tegnap a lombik, inszem dolgot...miután ecsetelte persze, hogy szerinte minden fejben dől el :O
Most úgy gondolom, hogy hajlandó lenne végig csinálni.
A kivizsgálást ugye nem tartotta fontosnak az orvos...mivel csak ő az orvos, nem akadékoskodtam.
lombikra vagy inszeminációra akkor mehettek, ha valamelyikőtök valamelyik eredménye ezt indokolja. pl kevés, rossz minőségű spermium. minél előbb indítsátok el a kivizsgálásokat, javaslom a párodnál kezdjetek, az egyszerűbb. neked vérkép, ultrahangok, stb. hosszú ez a folyamat sajnos, jobb minél előbb elkezdeni.
ha pl. szervi gond van, akkor hiába döntöd el fejben, hogy menni fog, mert nem fog. akkor orvosi segítség kell. én orvost váltanék, sőt, mindjárt egy meddőségi központba mennék, ott pontosan tudják, mi a teendő.
Kedves 6-os! Elkezdtük a kivizsgálást.párom eredményei jók. Én hormonsor vérvételre mentem volna csak nem jött meg. Helyette lett pozi teszt októberben.ennek a vége lett a missed ab :-(
Hüvelyi uh volt. Szervi bajom nincs.
Úgy êrted a kivizsgálást, hogy ennyi idő alatt "elromolhatott" vmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!