Pécsiek! Diagnosztizált PCOS esetén kihez érdemes menni?
Szia, Pécsi ugan nem vagyok, de én is inkább azt tudom tanácsolni, hogy fogadd meg az első válaszoló tanácsát.
A PCOS legtöbb esetben (sőt, újabb vélemények szerint minden esetben) inzulinrezisztencia miatt alakul ki.
Ennek ellenőrzéséhez 3 pontos terheléses cukor + inzulin vizsgálat kell, amire vagy kiír egy nőgyógyász vagy endokrinológus, vagy ki kell nyitni a pénztárcát és magánban menni :(.
Nálam is PCOS van és enyhe IR, magánban végeztettem a vizsgálatokat, és még a magán dokik közül is van aki elküldött, hogy jók az eredményeim, semmi bajom (hát nem) TB-re fogamzásgátlót akartak írni (hát azt sem). Még keresem a megfelelő orvost, és internetes infók alapján 160g szénhidrátos diétát tartok - azóta van peteérésem.
Amúgy ha használsz facebook-ot nagyon tudom ajánlani az ottani IR és PCOS csoportokat, rengeteget segítenek és sok tanácsot adnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!