Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Most honnan jött ez a dolog,...

Most honnan jött ez a dolog, hogy teherbeeséshez 2 alatti tsh kell?

Figyelt kérdés

2,5-3-4 körül van a TSH-m, de 2 orvos is azt mondta, hogy teljesen rendben van teherbeeséshez is.Klinikán dolgozó orvosok, akikről csupa-csupa jót olvasni.

Most akkor nincsenek egységes állásponton az orvosok ezzel kapcsolatban? :((

Mindkettő azt mondta, hogy nem úgy nézek ki, mint akinek alulműködne, teljesen jó az érték. Pedig egy éve 5-ös értéket is sikerült produkálnom.

2016. ápr. 6. 23:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem "kell" csak az lenne az ideális.
2016. ápr. 7. 00:05
 2/15 A kérdező kommentje:
Én értem, de ha tényleg így van, akkor egy egyetemi városban ezzel hogyhogy nincsenek tisztában az orvosok? :(
2016. ápr. 7. 01:44
 3/15 anonim ***** válasza:
Eltérőek az ezzel kapcsolatos ajánlások, nincs egységes álláspont, illetve sokan nem olvassák a legújabb ajánlásokat, ami valóban 2 alatti TSH-ról szól. Viszont önmagában ezt az értéket nem lehet értelmezni, kell hozzá a T3, T4 és aTPO érték is. Én 4 körüli TSH-val lettem várandós, a többi értékem rendben volt. L-thyroxint kellett (volna) szednem rá (helyette Nascent Iodine-t szedtem). A fiam egészséges, nem volt gond:)
2016. ápr. 7. 04:57
 4/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy fT4-om mindig alsó határértéken táncol, fT3-t pedig alig néztek még, ha néztek, az is az alsó harmadban volt.

Azt olvastam, ezeknek is inkább a felső határérték közelében kellene lenniük.

2016. ápr. 7. 05:44
 5/15 anonim ***** válasza:
Teljesen ellenpélda vagyok. Januárban egy általános vérvételem volt. A vérvétel után 4 nappal teszteltem pozitívat, és aznap mentem az eredményekért is. Ekkor derült ki, hogy a TSH-m 6 fölötti. Szerencsésen alakult, mert rögtön tudtam szedni a gyógyszert, de még most küzdünk a megfelelő dózis beállításával, még mindig nem megfelelő az eredményem.
2016. ápr. 7. 06:53
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom de nekem 3.8 volt nem estem teherbe, illetve sikerült de elvetéltem. Aztán lement 1,5re és terhes vagyok, már 23 hetes! De a dúrva hogy nem is szedtem semmitmsem rá mégis rendezödött. Nem tudom hogy lehet.
2016. ápr. 7. 06:55
 7/15 anonim ***** válasza:

Nekem 3,5 körül szokott lenni és simán teherbeestem vele.

A hormonális rendszer egy bonyolult dolog és nem mindenkinek a szervezete reagál ugyanúgy egy bizonyos értékre. Mint látod, vannak itt is eltérések.

2016. ápr. 7. 07:48
 8/15 anonim ***** válasza:

Ez nagyon egyszerű, és nem kell hozzá (gondolom) Szegeden praktizálni. Az egy alatti tsh-t az endokrinológusok mondják (konyhanyelven hormondokik, belgyógyászok), a háziorvosoknak és a nőgyógyászoknak meg fentebb van az ingerküszöbe.

Ezért nincsen egyezés az orvosok álláspontjában. Gondolj arra, hogy a magyartanár és a történelemtanár másként látja Tinódi Lantos Sebestyén életművét, és máshogy ítéli meg.

2016. ápr. 7. 08:09
 9/15 A kérdező kommentje:
Értem és köszi a válaszokat, de már 14 hónapja próbálkozunk. :(
2016. ápr. 7. 08:09
 10/15 A kérdező kommentje:

Honnan tudtad, hogy Szeged? :)

Egyébként endokrinológusoknál voltam, ők mondták, hogy teljesen ok. :(

2016. ápr. 7. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!