Most honnan jött ez a dolog, hogy teherbeeséshez 2 alatti tsh kell?
2,5-3-4 körül van a TSH-m, de 2 orvos is azt mondta, hogy teljesen rendben van teherbeeséshez is.Klinikán dolgozó orvosok, akikről csupa-csupa jót olvasni.
Most akkor nincsenek egységes állásponton az orvosok ezzel kapcsolatban? :((
Mindkettő azt mondta, hogy nem úgy nézek ki, mint akinek alulműködne, teljesen jó az érték. Pedig egy éve 5-ös értéket is sikerült produkálnom.
Az a baj, hogy fT4-om mindig alsó határértéken táncol, fT3-t pedig alig néztek még, ha néztek, az is az alsó harmadban volt.
Azt olvastam, ezeknek is inkább a felső határérték közelében kellene lenniük.
Nekem 3,5 körül szokott lenni és simán teherbeestem vele.
A hormonális rendszer egy bonyolult dolog és nem mindenkinek a szervezete reagál ugyanúgy egy bizonyos értékre. Mint látod, vannak itt is eltérések.
Ez nagyon egyszerű, és nem kell hozzá (gondolom) Szegeden praktizálni. Az egy alatti tsh-t az endokrinológusok mondják (konyhanyelven hormondokik, belgyógyászok), a háziorvosoknak és a nőgyógyászoknak meg fentebb van az ingerküszöbe.
Ezért nincsen egyezés az orvosok álláspontjában. Gondolj arra, hogy a magyartanár és a történelemtanár másként látja Tinódi Lantos Sebestyén életművét, és máshogy ítéli meg.
Honnan tudtad, hogy Szeged? :)
Egyébként endokrinológusoknál voltam, ők mondták, hogy teljesen ok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!