Miért van az, hogy az abortuszt támogatja az állam a meddőséget az az a lombikot és a hozzá tartozó vizsgálatokat nem?
Sziasztok.
Látom nagyon elszabadultak már az indulatok.
Olvasgatás közben sok válasz fogalmazódott meg bennem némelyik ötletre, véleményre, de megpróbálom higgadtan leírni a sajátomat.
Én sem értem az állam támogatásrendszerét ezekben a dolgokban. Vitatkozhatunk mértékről és összegekről, de a lényeg, hogy mindössze 5 alkalommal támogatja a lombikot, míg az abortuszt korlátlan számban. És egyáltalán semmi garancia arra, hogy az 5-ből akár egy is sikeres lesz. A bemásolt ár pedig még mindig csak az alap eljárás ára, erre még sok minden rájön, és a gyógyszerek nincsenek benne. A teljes támogatással együtt is minimum 60-100 ezer egy lombik.
Mennyi is egy abortusz teljes költsége?
És tényleg, miért nem a védekezést támogatja az állam? Sokan tényleg ahelyett használják az abortuszt, mert azt anyagi okokra való hivatkozással akár ingyen is megúszhatják, míg a védekezés havi szinten kemény ezresekbe!! kerül.. :-((
Ha csak azért, hogy az újszülöttek ne a kukában végezzék, akkor akár a lombikot is támogathatnák, hátha kínomban elmegyek babát lopni magamnak. Szóval ez egy elhibázott gondolatmenet szerintem.
Én is úgy gondolom, hogy egy nőnek joga van rendelkezni a saját teste felett. De onnantól, hogy teherbe esett, már nem csak a sajátja, az már egy másik élet.
Sokan vitatkoznak arról, hogy honnan számítjuk embernek a születendő babát, mindenki más alapról különböző meggondolások alapján jut valamilyen véleményre. Az én álláspontom az, hogy nem lehet egy vonalat meghúzni, hogy eddig nem számít, innentől meg igen, az egyetlen biztos pont/pillanat a fogantatás pillanata, ezért számomra már onnantól egy ember.
Épp ezért ha nem akarok gyereket, akkor védekezem, a lehető legnagyobb biztonságot adó módszerrel. Ha kell, többet is bevetek egyszerre, akár végleges megoldást is, ha tudom, hogy sosem akarok majd saját gyereket. Ezerféle védekezési mód létezik, és akinek az egyik nem használható, az válasszon másikat. Olyan nincs, hogy semmi nem működik, és félévente abortuszra kell járni. Persze van az a helyzet, amikor én is megértem, pl erőszak, stb. De az anyagi helyzetet nem sorolnám ide. Ezen segítene egy ingyenes védekezési lehetőség. Akinek pedig arra sem lenne esze, az vessen magára, és fizessen súlyos összegeket az abortuszért.
De ez már egy másik téma, amin ugyanúgy napokig lehetne vitatkozni.
Szóval az én ötleteim :
1. Ingyenes védekezés (az anyagi okok miatti abortuszok ellen)
2. Ingyenes lombik (mivel ez nem döntés hanem kényszerhelyzeti orvosi beavatkozás)
3. Teljes áras fizetős abortusz (akinek nincsen esze, legyen notesze)
Gondolom az én megoldásaim sem tetszenek sokaknak, ahogy egyeseké nekem sem. Amíg nem kényszerítenek rá hogy ezen elgondolások alapján éljek, addig nem zavar hogy más véleményen vagyunk. :-)
Itt most sajnos tenni jelenleg nem tudunk semmit, csak dühöngeni és ötletelni.
ítovábbi kellemes háborgást mindenkinek. :-)
450ex5=2.250.000
225000:30e=75e.
Tehát ha csak az 5. próbálkozás lesz sikeres, 2 millió 250 ezer forint támogatást kap az illető az államtól.
Az abortusz 30e körül van, kerek 30al számoltam az egyszerűség kedvéért, ez azt jelenti, hogy 75000 azaz hetvenötezer abortusz kerül ennyibe. 75 ezer milyen arany az 5hoz? Fejezzük már be ezt a hülye hasonlitgatast, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!