Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért van az, hogy az abortusz...

Miért van az, hogy az abortuszt támogatja az állam a meddőséget az az a lombikot és a hozzá tartozó vizsgálatokat nem?

Figyelt kérdés
Számomra hihetetlen ami ma történt velem. A páromnak mennie kellett genetikai illetve hormon vizsgálatra azoospermia miatt. Xy deléció, y kromoszóma + hormon VÉRVÉTELRE az Istenhegyibe és mindez 80.000ft. Döbbenet hogy mi pénzt elkérnek érte.1 hónapja kezdtük el.Velem minden rendben.A párom spermium vizsgálata+ here UH a Humancellbe 39.000ft ez 80.000 a köv.konzultáció 15.000 és ezután derül ki hogy lehet vérszerinti gyereke. Ha igen akkor jön a java.Persze hogy minden pénzt megér hogy szülők lehessünk de felfoghatstlan hogy mi van azzal aki ezt nem teheti meg?
2016. ápr. 4. 16:05
1 2 3 4
 31/39 Manka68 ***** válasza:
28%

Sziasztok.

Látom nagyon elszabadultak már az indulatok.

Olvasgatás közben sok válasz fogalmazódott meg bennem némelyik ötletre, véleményre, de megpróbálom higgadtan leírni a sajátomat.

Én sem értem az állam támogatásrendszerét ezekben a dolgokban. Vitatkozhatunk mértékről és összegekről, de a lényeg, hogy mindössze 5 alkalommal támogatja a lombikot, míg az abortuszt korlátlan számban. És egyáltalán semmi garancia arra, hogy az 5-ből akár egy is sikeres lesz. A bemásolt ár pedig még mindig csak az alap eljárás ára, erre még sok minden rájön, és a gyógyszerek nincsenek benne. A teljes támogatással együtt is minimum 60-100 ezer egy lombik.

Mennyi is egy abortusz teljes költsége?

És tényleg, miért nem a védekezést támogatja az állam? Sokan tényleg ahelyett használják az abortuszt, mert azt anyagi okokra való hivatkozással akár ingyen is megúszhatják, míg a védekezés havi szinten kemény ezresekbe!! kerül.. :-((

Ha csak azért, hogy az újszülöttek ne a kukában végezzék, akkor akár a lombikot is támogathatnák, hátha kínomban elmegyek babát lopni magamnak. Szóval ez egy elhibázott gondolatmenet szerintem.

Én is úgy gondolom, hogy egy nőnek joga van rendelkezni a saját teste felett. De onnantól, hogy teherbe esett, már nem csak a sajátja, az már egy másik élet.

Sokan vitatkoznak arról, hogy honnan számítjuk embernek a születendő babát, mindenki más alapról különböző meggondolások alapján jut valamilyen véleményre. Az én álláspontom az, hogy nem lehet egy vonalat meghúzni, hogy eddig nem számít, innentől meg igen, az egyetlen biztos pont/pillanat a fogantatás pillanata, ezért számomra már onnantól egy ember.

Épp ezért ha nem akarok gyereket, akkor védekezem, a lehető legnagyobb biztonságot adó módszerrel. Ha kell, többet is bevetek egyszerre, akár végleges megoldást is, ha tudom, hogy sosem akarok majd saját gyereket. Ezerféle védekezési mód létezik, és akinek az egyik nem használható, az válasszon másikat. Olyan nincs, hogy semmi nem működik, és félévente abortuszra kell járni. Persze van az a helyzet, amikor én is megértem, pl erőszak, stb. De az anyagi helyzetet nem sorolnám ide. Ezen segítene egy ingyenes védekezési lehetőség. Akinek pedig arra sem lenne esze, az vessen magára, és fizessen súlyos összegeket az abortuszért.

De ez már egy másik téma, amin ugyanúgy napokig lehetne vitatkozni.

Szóval az én ötleteim :

1. Ingyenes védekezés (az anyagi okok miatti abortuszok ellen)

2. Ingyenes lombik (mivel ez nem döntés hanem kényszerhelyzeti orvosi beavatkozás)

3. Teljes áras fizetős abortusz (akinek nincsen esze, legyen notesze)

Gondolom az én megoldásaim sem tetszenek sokaknak, ahogy egyeseké nekem sem. Amíg nem kényszerítenek rá hogy ezen elgondolások alapján éljek, addig nem zavar hogy más véleményen vagyunk. :-)

Itt most sajnos tenni jelenleg nem tudunk semmit, csak dühöngeni és ötletelni.

ítovábbi kellemes háborgást mindenkinek. :-)

2016. ápr. 5. 18:13
 32/39 anonim ***** válasza:
18%
lehet hogy én elvakult abortusz ellenző vagyok, de számomra a 67%-os válaszoló meg elvakult abortusz hívő, aki minden abortuszhoz kapcsolódó kérdésben az abortuszt propagálja... De igazatok van, lehessen megölni a gyereket mondjuk két éves koráig..hisz addig nem maradna életben felnőtt nélkül.
2016. ápr. 5. 18:19
 33/39 anonim ***** válasza:
64%

450ex5=2.250.000

225000:30e=75e.

Tehát ha csak az 5. próbálkozás lesz sikeres, 2 millió 250 ezer forint támogatást kap az illető az államtól.

Az abortusz 30e körül van, kerek 30al számoltam az egyszerűség kedvéért, ez azt jelenti, hogy 75000 azaz hetvenötezer abortusz kerül ennyibe. 75 ezer milyen arany az 5hoz? Fejezzük már be ezt a hülye hasonlitgatast, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.

2016. ápr. 5. 18:20
 34/39 anonim ***** válasza:
66%
Nem az abortuszt propagalom, hanem a szabad választás lehetőségét. A kettő nem ugyanaz. Inkább abortusz a 12. hétig, mint csecsemogyilkossagok
2016. ápr. 5. 18:22
 35/39 anonim ***** válasza:
51%
#32 Javaslom tanulj meg olvasni te szerencsétlen.
2016. ápr. 5. 18:44
 36/39 anonim ***** válasza:
26%
Azért a barátnőmet, aki spirál mellett esett teherbe (tudom ritka, de van), úgy,hogy a 2. gyerek úgy jött volna,hogy apa elveszítette a jól fizető munkahelyét, és már fél éve szinte sehova sem kellett, én nem köveztem meg azért,hogy arra jutott,hogy elveteti. Mérlegelt, vagy még azt a keveset is elveszi az Elsőtől, vagy elveteti a másodikat. Nyilván itt lehet azzal jönni,hogy a pénz nem számít. Na én ebben nem hiszek. Amikor a Nagynak két havonta cipőt kell venni, mert kinövi, mert meleg, mert már hideg, vagy ha netán van tartós betegsége, és meg kell venni a drága teszem azt, glutén mentes dolgokat akkor igenis számít. Ahogy akkor is, Nem gondolom,hogy neki x ezer vagy százezret kellene ezért fizetnie. Mikor tisztességesen fizeti, fizetik a TB-t évek óta. Nem hiszem,hogy bárki, akinek normális, heti rendszeres házasélete van egy spirál mellett, még bevesz 2 fogamzásgátlót, és a párjára felhúzat 8 gumit. És ezzel az a baj,hogy az abortusznál ugyanúgy néznek rá, mint,aki valóban letojta a védekezést...
2016. ápr. 7. 16:50
 37/39 anonim ***** válasza:
33-as: az nem 75 ezer, csak 75.
2016. ápr. 9. 21:35
 38/39 anonim ***** válasza:
61%
Én megkérdezném,mi közötök van nektek, ahhoz , hogy valakinek volt abortusza vagy valaki ezt választja? Fáj! Fáj,hogy nektek nem jön össze, amit meg is értek, na de nem láttok bele az illető életébe!
2016. ápr. 11. 09:49
 39/39 anonim ***** válasza:
57%
Valóban, egy nullát elszamoltam. De 75 akkor is több, mint 5
2016. ápr. 11. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!