Megmaradt embriókról hogy döntenétek? Felajánljuk másnak?
Figyelt kérdés
Ha kérjük a megsemmisítést, vagy kutatási célra adjuk, akkor ugye meghalnak. Ha felajánljuk másnak, akkor nem. Emiatt szeretném én, hogy ajánljuk fel, mert akkor nem "ölöm meg" őket, de a férjem meg azon izgul, hogy összetalálkozunk majd velük az utcán és megismerjük, vagy később, ha nagy lesz, megkeres. Az intézetben csak annyit mondtak, hogy anonim, soha nem tudjuk meg, hogy lett-e baba, vagy nem, vagy, hogy egyáltalán sikerült-e a kiolvasztás, vagy, hogy ki kapta kitől, de kis városban van a klinika és mi van, ha pont egy környékbeli kapja. Vagy ha 20 év múlva találkoznak a már meglévő gyerekeimmel, mint idegenek és egymásba szeretnek, aztán kiderül, hogy testvérek?! Hülye gondolatok, tudom, de ezek eszembe jutottak. Én úgy érezem, ha megsemmisítést kérnék, akkor az olyan lenne, mint egy abortusz, mert szerintem az élet a fogantatással kezdődik, de az sem állapot, hogy egy életen át bizonytalan legyek, vagy, hogy egyszer attól kapjak sokkot, hogy ott áll az ajtómban, és kérdőre von, hogy miért adtam másnak, miért nem szültem meg? Valaki volt már hasonló helyzetben, hogyan lehet ezt megoldani? Az intézetben csak annyit mondtak, hogy anonim, és hogy nagy szükség van az embriókra, ebből következtettem arra, hogy helyben használják fel, tehát nem adják át az ország másik részében lévő intézetbe, vagy külföldre, mert azt honnan tudnák, hogy máshol mekkora rá az igény? Olyan jellegzetes arca van a gyerekeimnek, hogy ha születne az adományozott embriókból gyerek, tuti felismerném, ha látnám az utcán...2016. márc. 9. 19:08
11/14 anonim válasza:
Mennyi embryo maradt? Mert, ha 1-2 kettő, akkor tuti beültettetném magamnak. Ha több, akkor felajánlanám gyermektelen pároknak. A megsemmisítés szóba se jöhetne.
12/14 A kérdező kommentje:
2 maradt, de már van két gyerekünk. Megkérdeztem és most mondták, hogy nincs Magyarországon törvény, ami engedi, hogy megsemmisítsék, és a kutatást sem. Akik ezt kérték, azoknak is csak le van fagyasztva. De ha a kutatást választom, akkor ha mondjuk 5 év múlva sem lesz törvény még, ami engedi a kutatást, akkor is kérhetem, hogy ültessék be, csak akkor ki kell fizetnem az előző 5 év fagyasztását. De azt mondták, hogy ha én szeretném, hogy ne környékbeli párnak adják, akkor azt rá kell írni a papírra. Hát ezt azért nem gondoltam, hogy nekik nem jut eszükbe, hogy legalább az ország másik végében élő párnak adják, hogy ne ugyanide, hogy minél kisebb esély legyen az összetalálkozásra! Nekem kell kérni... Nekem amúgy lányim vannak, szóval, a testvérházasság esélye kicsi, ha csak nem egy 5 évvel fiatalabb férfihez menne férjhez, aki a testvére... Azt mondták ráérek március végéig dönteni. De kérhetem, hogy fagyasszák továbbra is, 5-10 évig. Csak fizetni kell, meg ugye nem vagyunk fiatalok és nem is szeretnénk több gyereket, az csak a probléma odébbtolása lenne... nem tudom mi lenne a megoldás...örök bizonytalanság, vagy trauma esetleg egy találkozáskor, vagy az életfogytig bűntudat, hogy nehezen, de kaptam két gyereket, aztán akik maradtak, azokat meg megölöm, mert nem kellenek... nagyon rossz!
2016. márc. 10. 12:02
13/14 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Elhiszem, hogy nem könnyű. Bárhogy döntessz, az végig fogja kísérni az életed. De nézd a jó oldalát: van két gyermeked!
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. márc. 12. 07:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!