Tudom mindenkinél más. De mi lehet a sikeres terhesség legelső jele? Nektek mi mik voltak? Hányadik napon?
Én mindig "találtam" jeleket, de sosem voltam terhes, pedig nem kevés ideig próbálkoztunk (9 év).
Most, hogy végre sikerült, semmi jel az ég világon nem volt, (azóta sincs, max a mellem, de az ugyanúgy menszeszkor is szokott fájni), csak egyszerűen nem jött meg :D
A terhesség első jele a menzesz elmaradása. Ez mindig mindenkinél minden esetben így volt és így is lesz. Vannak, akik mellfeszülésről, fejfájásról panaszkodnak, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Annak semmi értelme, hogy írunk fűt fát, te meg beleéled magad (vagy akár csak reménykedsz), aztán mégis megjön.
Egyébként: megtermékenyítést követően kb 10-14. napon ágyazódik be a zigóta. Ez a nem várt menstruáció napjaira esik, sokan nézik a beágyazódásos vérzést (ami nem mindenkinek van) menstruációnak. Amíg be nem ágyazódott, addig nem lehet semmi jele, hiszen semmilyen szinten nincs kapcsolatban a szervezeteddel.
Nekem az első terhességemnél volt egy nagyon egyértelmű és határozott tünetem, már az esedékes menstruáció előtt: a beágyazódás táján néhány nap alatt egy egész kosárméretnyit nőtt a mellem. Nem csak feszült, megduzzadt, hanem ténylegesen nőtt, olyannyira, hogy a méretváltozás tartós maradt.
A többi terhességemnél a gyakori pisilési inger és a bőséges hüvelyi folyás volt az első jel, az esedékes mensi körüli napokban. Ezt nem csak beképzeltem, azért merem ezt így kijelenteni, mert a mostani terhességem nem volt tervezett, tehát egyáltalán nem keresgéltem tüneteket. De a gyakori pisilés így is feltűnt, azt hittem, felfáztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!