Fogamzásgátló vagy barátcserje kapszula?
Sziasztok!
A 2.szülésem után elhúzódó ciklusod,33-34 napos,valamint elhúzódó menstruációm van ami 8-9 napig tart. Ma voltam orvosnál ezzel kapcsolatban, aki fogamzásgátlót javasolt ennek helyreállítására,viszont szeretnénk még egy babát, így ez nem a legjobb megoldás...
Kb.3hete kezdtem el szedni a barátcserjét, és annyit már is tapasztaltam, hogy a peteérésem 2 nappal előre hozta, és nem volt semmi mellérzékenységem, valamint szagérzékenység sem, ami eddig minden peteérés előtt jellemző volt, gondolom a nem megfelelő hormonhàztartás miatt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van e valaki aki esetleg hasonló gonddal küzdött és segített a barátcseje,vagy egyetlen megoldás a fogamzásgátló lenne?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Köszönöm szépen a válaszod! :)
Én is nagyon effelé hajlok!
Nekem segített a barátcserje!
A legtöbb nőgyógyász sajnos mindent mesterséges hormonnal akar megoldani. A panaszok 80%-ára fogamzásgátlót írnának fel - tisztelet a kivételnek.
De jó!!! :)
Köszönöm szépen a válaszod!
Igen, ez az orvos is, mikor mondtam nek,hogy szeretnék egy harmadik babát így nem tartom a legjobb megoldásnak a fogamzásgátlót,azt mondta, hogy pedig ez az egyetlen módja a ciklusom helyre állítására... Erre én :most elkezdtem szedni a barátcserjét, mire ő a szavamba vágott, én nem tudom mi az nem is foglalkozok ezzel akkor szedje azt! Hát köszi...
És neked mennyi idő alatt hatott?
Meddig szedted?
Szia!
Van harmadik megoldás : endokrinológus. Ő a hormonszakértő. Sajnos előfordulhat, hogy terhesség, szülés után (mindegy hányadik) nem áll vissza a hormonháztartás. Számos oka lehet, leggyakrabban anyagcsere zavar, pajzsmirigy problémák. Ez mind az endokrinológus szakterülete, és nem nőgyógyászé, aki már csak a tüneteket látja, kezeli. És sajnos ilyenkor a tüneti kezelés nem segít.
Köszönöm szépen!
Adok egy esélyt a barátcserjének, ha nem segígene esetleg, akkor tovább lépek...
A barátcserje elsősorban a prolaktin szintre hat. Mióta próbálkoztok újra? Ha már tartasz egy évnél, érdemes lenne kérned vagy egy másik nőgyógyásztól, vagy egy endokrinológustól beutalót vérvételre.
Szomorú, hogy a nőgyógyász inkább elfedni, mint megtalálná a problémát:( Ne menj hozzá vissza!
Azért remélem sikerrel jársz a barátcserje kapcsán!
30-tól 52 napos ciklusaim vannak, nem szedek rá fogamzásgátlót, mert egyszer írt fel az orvos, a legenyhébbtől is majdnem öngyilkos lettem.
Attól mert hosszú a ciklusom még lett gyerekem, 10 hónapos a fiam.
Kedves 7.válaszoló!
Köszönöm szépen a válaszod!
Nem olyan régóta próbálkozunk, csak novemberben kezdtük el.
Hát igen, én is úgy gondolom, hogy ehhez az orvoshoz nem megyek többet...
A barátcserjéről sok jót olvastam, többek között, hogy a ciklus beállítására találták ki.
Olyan nagy bajom nem lehet, csak nem állt vissza a hormonegyensúly.
Ha nem sikerül a barátcserjével, mindenkèpp megyek tovább az ügy èrdekében.
Kedves utolsó válaszoló!
Köszönöm szépen a választ Neked is! :)
Én is azt gondolom, hogy fogamzásgátlót nem szedek be! Ezt mára teljesen eldöntöttem.
Aztán az alapvető probléma, hogy nekem soha sem volt ilyen hosszú ciklusom, és maga a menstruáció sem nyúlt ilyen hosszúra, ezért tudom, hogy nem normális nálam ez a dolog.
Egyébként rendes peteérésem is van, mert ovulációs teszttel és hőmérőzéssel is figyelem, de rettenetesen dühítő a 8,de leginkább 9 napig tartó menstruáció, ezen szeretnék változtatni, de nagyon.
Gratulálok a kicsihez!!! :)
Nagyon jó tudni, hogy ez nem kizáró ok a fogantatáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!