Mennyire megbízható az ovulációs teszt? Járt-e már valaki így?
1 éve szeretnénk babát (már van egy) és használom is az ovu tesztet.
Többször is megfigyeltem, de most már fel is jegyzem. A 11 napon volt "tankönyv szerinti" nyákom, viszont a teszt akkor még halvány volt. Két nap múlva lett pozitív.
Most 26 napra jött meg. Mindenhol azt olvasom, hogy mindig 14 nap a menstruáció második szakasza az ovulációtól. Nekem e szerint a 11 napon lehetett valóban peteérésem.
Most mentem el dokihoz, megvolt a vérvétel (22. nap), ami 21,9 nmol/L progi lett. Ami elvileg kevés.
Már nagyon elegem van....
25-26 napos ciklusok mellett ovuteszt szerint mindig a 13-14. nap körül volt ovulációm és ilyen ciklusban lett az első terhességem 14. napi aktusból.
Az utóbbi időben rövidült le a ciklusom 23-24 napra, és most van a 10-11. napon ovum.
A nyákot sok minden befolyásolhatja, én a tesztnek hinnék.
A kisfiam is anno a 11. napon jött össze (tisztán emlékszem mert mérges is voltam, hogy nem tudtunk a 14. napon együtt lenni), csak hát akkor még nem tesztelgettem, lehetőségem se volt rá, mert elsőre összejött. És hát akkor még sokkal fiatalabb voltam ugye....
Eddig mindig a tesztnek hittem...
Attól, hogy 11. napi együttlétből fogant, még lehetett a 14. napon ovud... a spermiumok képesek ennyit kivárni simán. :)
Én most egy 8. napi együttlétből vagyok várandós, de ovum a 11. napon lehetett.
Gratula!
Mindenesetre mi kezdjük a kivizsgálásokat, mindkét részről. A gyerkőcöm apja nem a mostani párom.
Az első után nagyon rossz, hogy nem akar összejönni. Remélem gyógyszerekkel egyszerűen orvosolható lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!