Ilyen problémával hogy fog sikerülni a baba?
Havi egyszeri alkalomból is össze lehet hozni babát, ha az jól van időzítve... viszont itt szerintem nem ez a lényeg, mert a szexuális zavar a párkapcsolatra is hatással van.
Kérdés, hogy neki van-e igénye a változásra, vagy hárítja a problémát... kérdés, hogy van-e egyáltalán igénye a szexre, vagy hyposzexuális, "jól elvan" ritka szexszel, vagy szex nélkül. Vagy pedig a szexet igényli, csak ejakulációs zavara van (ejakulatio (re)tarda), ami mindenképpen pszichés okra vezethető vissza.
Mindkettővel volt dolgom életemben, partnereim révén... A hyposzexualitás neccesebb, mert ez a nő számára súlyos önértékelési zavarokat is okoz idővel, és ha létre is jön terhesség, utána sokat romolhat a helyzet. Ilyenkor a férfi nem is nagyon akar változtatni, "belekényelmesedik" a helyzetbe. Az ejakulációs zavarok ezzel szemben orvosolhatók, némi tudatosítással és elfogadó partnerrel.
Az is lehet, hogy a férjed tudattalanul hárítja a gyerekvállalást, és bár tudatos szinten úgy érzi, vágyik rá, a szervezete nem engedelmeskedik.
Azt írod, a szexuálpszichológus nem tudott segíteni, de kérdés, hogy milyen segítségről van egyáltalán szó... az ejakulációs zavarok háttere mélyebb, összetettebb, mintsemhogy egy-két alkalommal meg lehetne oldani. Sokkal inkább "normál" pszichológus tud benne segíteni, aki nem csak a szexualitás, hanem a személyiség oldaláról közelíti meg a problémát, ez pedig lehet hosszabb folyamat is. De ez csak akkor működik, ha a páciens is akarja a változást és képes szembenézni önmagával.
Fizikailag nincs akadálya a teherbeesésnek, csak kérdés, hogy érdemes-e így, mert bármi is áll a probléma hátterében, hosszabb távon bizony kapcsolatromboló, és a gyereket nem csak megcsinálni kell, hanem felnevelni is, ha lehet, harmonikus családban...
Tehát akkor ejakulatio tarda...
Ennek oka általában az anya-gyermek kapcsolatban keresendő. A férfi a társát tudattalanul az anyával azonosítja, és ezért alakul ki a belső gátlása az ejakulációnak.
Tény, hogy a partner elfogadással, türelemmel nagyon sokat tud segíteni, de az is lényeges, hogy a férfi szembenézzen a problémával.
Célszerű lenne nem szexuál-, hanem "normál" pszichológushoz fordulni, aki feltárja a probléma gyökerét.
Az én párom a kapcsolatunk elején egyáltalán nem tudott elélvezni szex közben (se orális szextől, se közösülés során), és előttem egyetlen kapcsolatában sem. Gyakorlatilag soha nem volt még orgazmusa nővel! Pszichoterápiával és sok-sok türelemmel sikerült teljesen megoldani.
Tudom, kögtsög vagyok.
Az a kérdés, minek akarsz gyereket szülni neki, ha erre rámegy a kapcsolatotok?
Ketyeg az a roh.adt biológiai óra, kell a gyerek, teherbe esel, megszülöd. Egy-két évig elbabázol, neked is kevesebb lesz a kapacitásod, elleszel szex nélkül is napokig.
Aztán újra nőnek akarod érezni magad, jobban, mint előtte.
Eddig se volt kielégítő a szexuális életetek. Nem lesz jobb a helyzet, ha azt kell nézni, nem kel-e fel a kisgyerek, meg akkor van szex, mikor lehet, és nem akkor mikor szeretnétek.
Borítékolható, hogy pár év múlva te a legszebb, virágzó női éveid éled, illetve élnéd, és keresni fogsz mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!