Mennyi mindent tettél meg azért, hogy terhes legyél?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem akiknek nehezen sikerült a baba. Mennyi mindent tettél meg? A sok sikertelenség, a próbàlkozások mennyire viselték meg a hàzasságod?
2016. jan. 17. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

PCOS/IR, PM alulműködés, magas prolaktin és társaival egy évig küzdöttünk a sikerért. A házasságunk nagyon sokat erősödött ez idő alatt. Leadtam 25kg-t, együtt sportoltunk, gyógyszereket kellett szednem, a teljes étkezésünket átalakítottuk (neki nem volt muszáj, de mindenben változtatott ő is, hogy ne legyen nekem kísértés), és persze vizsgálatokra jártunk. Nagyon szép időszak volt annak ellenére, hogy nehéz volt.

Őszintén szólva a gyerekek születése utáni 1-2 év nagyobb próbatétel volt, mint a rájuk való készülődés.

2016. jan. 17. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is életmódot váltottam (PCOS, pajzsmirigy miatt),aztán a kivizsgálások: petevezeték átfúvás, vérvételek, uh-k, férjem se ellenkezett soha az ő vizsgálata mellett, sokszor utaztunk Bp-re, szabik, táppénzek. 3 inszem, 2 lombik, 2. után méhenkívüli, műtét --> 1 petevezeték. 2. sikerül. ikrek, 23 hetesen nagy műtét, utána nagyon vigyáztam, de megérte. Nehezebb nekem is a gyerekekkel, de megéri, megérte :)

Házasságunkat nem viselte meg, mindig mellettem volt a férjem

2016. jan. 17. 10:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Elso terhessegem elott semmit, vetelesem utan teljes kivizsgalas, amit mi fizettunk (also hangon 150 volt), mert a dokik nem utaltak be semmire.

Aztan harom honap Lh teszt+teszteles. Eletmodvaltasra nem volt szukseg.

12.hetig Utro, Merckformin, Letrox, D-vit szedese, es minden nap a pozi teszttol egy szuri is itthon. Ezek azert, hogy megmaradjon.

A hazassagomat megerositettek ezek a dolgok, a ferjem velem volt minden vizsgalaton, orvosnal es azota is.

32hkm

2016. jan. 17. 11:05
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Már van egy gyerekünk, aki könnyen jött. Amikor egy éve sikertelenül próbálkoztunk másodszor is, akkor derült ki hogy IR-em és pm alulműködésem van. Gyógyszert szedek, egy ideig diétáztam, de a munkám miatt most már azt nem igazán tartom. Most már a harmadik sikertelen évnél tartunk.

Lombikra, donorokra nem vágyom, ha csak úgy lehetne még egy gyerekünk akkor inkább nem kell több.

2016. jan. 17. 11:37
 5/8 anonim ***** válasza:

2 gyermekem van,mindkettőre kb 1,5évet vártunk.Kivizsgálások,orvoshoz járkálás.Mindkettőnél a clostilbegyt hozta meg a sikert,de nem az első clostis hónapban.Az első gyereknél szinte minden sikertelen hónapban kiborultam,a másodiknál az tartotta bennem a lelket,hogy már van egy fiam!

Most ismét babát szeretnénk,2 gyerek mellett hatalmas szervezést igényel összehozni az orvossal a talikat.

2016. jan. 17. 12:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Én első terhességemre készültem nagyon, 5 hónappal előtte leszoktam a cigiről, 2 hónappal a kávéról, egy hónappal az esti alváshoz szükséges nyugtatóról, nem ittam, vitaminokat szedtem, méregtelenítő kúrát csináltam a munkahelyi vegyszerek miatt, szóval húzós fél éve volt, de így volt tiszta a lelkiismeretem, hogy a babáért mindent megtettem, amit csak lehetett. Elsőre sikerült is, de sajnos nem tarthattuk meg. Utána nem sikerült kb fél évig, amikoris méhen kívüli terhességem lett, ami elhalt, de befelé ürült, így kivették a petevezetőt, azóta egy vezetővel próbálkozok, és mindenféle szert kipróbáltam a siker érdekében pl barátcserje, e-vitamin, méhpempő stb. Pár nap, és kiderül, most sikeres volt-e a hónap, már nagyon szeretnénk, ha végre bővülne a család. Házasságom semmilyen irányba nem mozdult emiatt.

(22)

2016. jan. 17. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
3 év türelmes, tudatos próbálkozás lh teszteléssel, vitaminokkal, teákkal, méhpempővel és persze kivizsgálásokkal. 4. év: 3 műtét, 3 sikertelen inszemináció, hormonkezelés. Most az 5. évet már a lombik jegyében kezdjük el. Beszereztem egy csomó vitamint, béta-glükánt, relaxálok és több év kihagyás utàn újra táncolok. Ennél többet én már nem tudok tenni érte...
2016. jan. 17. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Több, mint 3 éve várjuk hiába a gólyát. Megvoltak a szokásos vizsgálatok: férjemnél sperma-analízis, nálam vérvételek, hormonszint-mérések, átjárhatósági vizsgálat. Próbálkoztam teákkal, algakapszulával, vitaminokkal, tornával, barátcserje-kapszulával. Nemrég viszont kiszúrták, hogy endometriózisom van, így volt egy laparoszkópiám. Kiderült, hogy olyan összenövéseim, letapadásaim voltak, hogy nem csoda. Talán majd most! Lombikot viszont nem szeretnénk.

A házasságom inkább megerősödött. A sok nehézség megviselt ugyan mindkettőnket, de még inkább össze is kovácsolt!

2016. jan. 19. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!