Szerintetek miért halassza a párom a kivizsgálást?
Vannak bizonyos gerinctelen férfifélék, akiknek ciki, meg kínos egy spermavizsgálat, mert félnek, hogy ha kiderül, hogy rossz az eredményük, örökre lekókad a farkuk a szégyentől.
1 év után indokolt a kivizsgálás, de amíg a pasiknak csak egy orgazmusba kerül a dolog, és van, ahová otthonról lehet vinni mintát, ergo még nyilvános ciki sincs benne, a nőket sokféle macerás, időigényes és fájdalmas vizsgálatnak fogják alávetni, ami esetleg megspórolható, ha rögtön kiderül, hogy a férfi oldalán van a baj.
Mondd meg neki, hogy legyen férfi.
Ez így nem egészen igaz, hogy először a ffi. Ez akkor igaz, ha a meddőségi előtt álltok. Odáig viszont a nőgyógyász elküldhet téged kismedence uh-ra, elküldhet laborba hormonokat végignézni és továbbküldhet endokrinológushoz is, hogy nincs-e pajzsmirigy, vagy más hormonális problémád, amire ő már nem tud ránézni.
Ha ezek mind negatívak, semmit nem találnak,a mi rendellenes lenne, akkor ad beutalót meddőségibe és ott valóban az első lépés egy kivizsgálás a ffi párnak.
Ha ezeket, amiket megtehetett volna, nem tette meg eddig a dokid, keress másikat.
Akar ő egyáltalán gyereket?
Egyik korábbi válaszolónak: amikor eldöntöttük, hogy gyereket akarunk, pont soros volt egy rákszűrés a nődokinál. Ha már ott voltam, rákérdeztem, hogy ha nem jönne össze (soha nem voltam terhes előtte, fogalmam sem volt, hogy termékeny vagyok-e egyáltalán) idővel, akkor mi a protokoll?
Mondta, hogy egy év után érdemes vizsgálatot kezdeni, de mindenképp a férfival érdemes, éppen azért, mert nem invazív, kevés kellemetlenséggel járó vizsgálatról van szó. Ha nála kizártak minden problémát, akkor lehet a nőt is vizsgálni, legalábbis így érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!