Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ha minden hónapban van peteéré...

Ha minden hónapban van peteérés, nem hosszú a ciklus, akkor kizárható a PCOS?

Figyelt kérdés

Korábban, még a babatervezés előtt gyanakodtam rá pár kellemetlen tünetem miatt. A baba nem jött össze 7 hónapja, viszont mióta próbálkozunk, mindig ovu tesztelek, hőmérőzöm. A hőgörbém normális, peteérésem mindig volt, nem voltak soha extrém hosszúságú ciklusaim.

Volt ugyan két kémiai terhességem, pozitív tesztek után. A doki megnézett, petefészek cisztám sincs, semmi rendellenesség nincs UH-n.

Van akinek ennek ellenére fennáll mégis?

2015. dec. 10. 16:31
 1/7 anonim ***** válasza:
A pcos egy tunetegyuttes. Ebbe beletartozik az inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alul vagy tulmukodes, esetleg prolaktintultermeles. Ezeket mind csak vervetellel lehet kimutatni, es megallapitani. En pl inzulinrezisztens vagyok, mas hormonelteresem nincs, rendszeres a menstruaciom, van\volt peteeresem, mert most varom a harmadik babamat. Egy aprocska hormonelteres eleg ahhoz hogy kesve erkezzen a gyerekaldas, vagy epp !egnehezitse a megtartast, es a kihordast. Igy aztan semmit sem lehet kizarni addig mig a megfelelo vervetelek meg nem tortennek!
2015. dec. 10. 16:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyet kell értenem az elsővel. A PCOS elnevezése hibás, nem csak a ciklust érinti, sok minden mást is. Teljes körű, részletes kivizsgálás kell és hozzáértő orvos, aki elemezni is tudja az eredményeket. Kizárni csak utána lehet.
2015. dec. 10. 17:35
 3/7 A kérdező kommentje:
A PCOS-sal járhat együtt progeszteronhiány is? Mert a kémiai terhességeim miatt arra gyanakodom.
2015. dec. 10. 17:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. dec. 10. 17:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Értem. Mindegy, még pár hónapot várok, most lazára vettük a figurát babaprojektben. Elég volt az állandó hőmérőzésből, tesztelésből, teázásból.

Aztán ha semmi, akkor orvos. Addigra úgyis túl lennénk az 1 év sikertelenségen.

2015. dec. 10. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is 28 napos a ciklusom, nincs cisztam, ovu es hőgörbe alapján is van peteérésem, megis PCOS vagyok. :(
2015. dec. 10. 21:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem meg mindig policisztás mindkét petefészkem minden UH-on, de a hormonjaim jók, a cukorterhelésemben is csak annyi volt, hogy a terhelt leesett az éhgyomri alá...
2015. dec. 11. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!