Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lombikosok mitől függ az hogy...

Lombikosok mitől függ az hogy hány fagyasztott embriot kapok vissza, doki miből dönti el?

Figyelt kérdés

Ha 3 fagyasztott babocát szeretnék vissza kapni,de doki csak. 2 db-ot enged mit tegyek hogy harmat kapjak vissza... Vagy hallgassak a dokira??

4 éve babát szeretnénk, és szeretnék biztosra menni.

2015. okt. 13. 12:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok, tőlem 9 db petesejtet nyertek, amiből mind megtermékenyült, de a blaszto állapotot csak 5 db érte el a 6. napra (2. lombik). Nekem meg azt javasolta az orvos, hogy ültessük vissza mindet, a koromra tekintettel (42). Én jobban örültem volna ha csak 3-at ültetnek vissza és 2 lefagyasztanak, mert úgy gondoltam, hogy bármi történhet a pihenős két hét alatt és ha nem sikerül mégsem, akkor nem kell újból kezdeni a procedúrát. Habár lehetséges, hogy a fagyasztott babákhoz is újból kell kezdeni a stimulációt, csak csökkentett adagban? Ebben nem volt eddig tapasztalatom. És az is igaz, hogy a fagyasztásnak is van kockázata.

A beültetés 4 napja történt, agyon izgulom magam. Az első két napban feszült a hasam, de tegnapra már nem éreztem semmit, ma sem különösebben.

2015. nov. 7. 10:52
 12/19 anonim ***** válasza:

... és az első lombiknál is 4 dbot kaptam vissza, akkor is az összeset, csak akkor 3 naposak voltak.

Lehet, hogy ez korfüggő is, ti hány évesek vagytok?

2015. nov. 7. 11:03
 13/19 anonim ***** válasza:
Szia! Én a 9-10-es válaszoló vagyok! Igen, biztosan korfüggő! Én 35 vagyok, amire az orvosaim mindig azt mondják, hogy "ó, még nagyon fiatal!". Ezért nem engednek nekem kettőnél többet. A fagyasztott ciklus mellé itt ebben a központban csak ösztrogén tablettát adnak, tehát nincs komolyabb stimuláció. Ezek olyan megosztó kérdések, ahogy az is, hogy mennyit pihenjen az ember a beültetés után... Ez most arról jutott eszembe, hogy írtad, mennyire izgulsz. Én épp azon gondolkozom, mennyi ideig maradjak a beültetés után itthon, mert itt is annyiféle véleményt lehet olvasni. Két véglet: egyesek azt írják, csak pisilni és tusolni mentek ki, mégse sikerült, mások pedig másnaptól dolgoztak, sportoltak, mégis baba lett belőle. Azon gondolkozom, hogy ha végig otthon lennék a tesztig, szerintem halálra izgulnám magam... És a stressz sem igazán jó ebben a helyzetben... Nem egyszerű.
2015. nov. 7. 23:24
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia 9-10-es,

úgy tűnik, hogy akkor erősen korfüggő az, hogy ki mennyi embriót kap vissza.

Én az első beültetésnél itthon voltam két hétig, a vérvételig. A mostaninál már eleve azt terveztem, hogy csak egy hétig maradok itthon és most is úgy érzem, hogy nekem elég ennyi (holnap megyek dolgozni). Azt fontosnak tartottam, hogy az első 3-4 napban sokat pihenjek, de akkor is tettem-vettem itthon. Nem tudom én sem, hogy mikor teszek jót és mikor nem, szerintem sem azon múlik, hogy mennyit fekszik az ember, hamarosan kiderül.

2015. nov. 9. 18:26
 15/19 A kérdező kommentje:
Sajnos elmaradt a beültetés... Mivel nem volt tüsző érésem. Most varom a mensesem :-(
2015. nov. 11. 19:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy a beültetésig sem jutottál el, talán ez a legnagyobb csalódás.

Nekem sem sikerült, még az sem segített, hogy 5 blaszto-t ültettek be. Én is kivoltam, nagyon éreztem, hogy ez nem sikerült, mivel semmilyen terhességi tünetem nem volt. Épp mondtam, hogy amikor csak természetes módon próbáltuk összehozni a babát, akkor több tünetet éreztem sokszor... Ez van. Minket most elküldtek immunológiai és genetikai vizsgálatra, eddig nekünk ezek nem voltak meg.

Kitartást!

2015. nov. 14. 10:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Ó, ez akkor nem volt egy sikeres hónap... :( 9-10-es vagyok. Nekem most indul a fagyasztott ciklusom. Ma jött meg, 11 nap múlva megyek az első kontrollra, hogy van-e tüszőérés. Aztán még ki tudja, a háromból hány megtermékenyített petesejt ébred fel, ha felébred egyáltalán, és hány juthat el a beültetésig... (Egy naposok vannak lefagyasztva.) Olyan sok mindennek kellene passzolnia, hogy sikerüljön... Szurkolok Nektek!
2015. nov. 15. 17:54
 18/19 A kérdező kommentje:

immunológiai és genetikai vizsgálaton mi sem voltunk... Az mit takar? :-o

Köszönöm az együtt érzést. Nekem 7embrio van lefagyasztval. 2db ot kapok vissza ha minden jól fog menni...

5napossan lettek fagyasztva, mennyi az esélye hogy felebrednek,? És mi van ha nem ébrednek fel?

2015. nov. 16. 08:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Én is fagyasztott embrió beültetésre készülök.épp a minap kérdeztem a dokit a "fagyasztásról" és azt mondta,hogy nem kell tőle egyáltalán félni,mert amelyik embrió felkel,túléli a fagyasztást az már eleve egy tökéletes minőségű.

drukkolok mindenkinek.

2016. febr. 18. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!