Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Magas tesztoszteron szintre...

Magas tesztoszteron szintre szedjek 3 hónapig fogamzásgátlót babatervezéskor? SOS

Figyelt kérdés
1 éve próbálkozunk a babával, most elkezdődtek a vizsgálatok, voltam ultrahangon, nem talált problémát, csináltak hormonvizsgálatot is, ma voltam kiértékeltetni, és nagyon magas a tesztoszteron szintem, 2.230... A doki 3 hónapnyi fogamzásgátlót írt fel.. Ez megoldás lehet? Nagyon szeretnénk már ha sikerülne a baba...

2015. okt. 9. 12:56
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
Ha jól értem, azt szeretnéd, hogy az itt jelen levő bolti eladók, pénzügyesek, mérnökök, gyári munkások adjanak szakmai felülbírálatot a szakorvosod javaslatára?
2015. okt. 9. 13:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Komolyan ennyire ráértek?

Mit kerestek ilyen témában itt egyáltalán?

Kedves első, azt szeretném, hogy hozzám hasonló elkeseredett nők osszák meg velem a véleményüket, tapasztaltaikat, akik hasonló helyzetben vannak, voltak. Érdekel, ők mit csináltak, és hogy jártak végül, sikerült e baba, stb...

A Te írásodra kár volt pazarolnod az erődet.

Kedves második, remélem neked nincs gyereked. Nem mindenkinek való ez tény, köszönöm, hogy ezt bizonyítottad is a saját példáddal.

2015. okt. 9. 13:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem a fogamzásgátló csak "elfedi" a tüneteket, és nem az okát szünteti meg! Ha abbahagyod nagyobb az esélye, hogy csak felborul a hormonháztartásod. A helyedben én felkeresnék egy endokrinológust!
2015. okt. 9. 15:05
 4/9 Manka68 ***** válasza:
Én is az endodokit javaslom, ha lehet olyat, aki meddőségre specializálódott. a magas tesztoszteron szint nem önálló betegség, csak egy tünete valaminek, amiről ki kéne deríteni, hogy mi, és azt kezelni. A fogamzásgátló csak elfedi a tüneteket, de az alapbetegséget nem szünteti meg. Amint abbahagyod, ugyanott leszel, mint most. Csak elvesztegettél három hónapot.
2015. okt. 10. 05:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne szedd, többet árt mint használ. Nekem is magas, de azért mert PCOS/IR-es vagyok. Azt mondta az endokrinológus, hogyha a cukor és inzulin értékeim rendeződnek akkor a tesztoszteron is fog. Menj el endokrinológushoz, ő segíteni fog, hogy neked mitől magas.
2015. okt. 10. 09:44
 6/9 anonim válasza:
Én is egy (profi!) endokrinológus felkeresését javasolnám, amíg vele nem konzultálsz szerintem még ne kezdd el szedni. Nem babatervezés, hanem hajhullás miatti kutakodás miatt derült ki nálam sok-sok évvel ezelőtt a magas tesztoszteron szint - egyébként nekem 4 körüli érték volt. Kaptam fogamzásgátlót (Diane35), hogy az majd minden problémám elmulasztja. 2 évig szedtem, nem teljesen vált be így abbahagytam, azóta minden sokkal rosszabb pedig már évek óta nem szedek semmilyen fog.gátlót. De ez persze csak az én véleményem/tapasztalatom. Remélem mond neked valami okosat a doki és aztán jöhet a baba!
2015. okt. 10. 14:45
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, én is így gondolom, a fogamzásgátló nem old meg semmit, csak elmegy rá 3 hónap... Köszönöm, hogy megerősítettetek benne.

Esetleg tud valaki ajánlani egy jó endokrinológust Budapest környékén?

2015. okt. 10. 16:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves első, nekem régóta vannak endokrinológiai problémáim, és megkockáztatom, többet értek hozzá, mint jópár doki, akinek ez a szakterülete...

Sok helyen le van írva, ez egy nagyon új tudományág, abból is látszik hogy a gyógyszer, amit szednék(azért megveszem kíváncsiság kedvéért) a betegtájékoztatója már homlokegyenest mást ír, mint 2 évvel ezelőtt...

Nekem pont, hogy tesztoszteron készítményt kellene szednem(férfi vagyok) mivel alacsony, és rengeteg olyan élelmiszer, stb van még a mai napig is a piacon, amik ezek termelését szinte blokkolják.

Kérdező, a Szent Imre kórházban a XI kerületben van egy jónevű endokrinológus, ő biztos tud már minden napi szinten. Sajnos a nevét már elfelejtettem.

De akihez én járok, az csak robot módjára irkálja fel nekem az androgéleket, kérdésekre nem válaszol(gyanítom, zavarban van, mert sok mindenre nem tudja a választ)

Sok orvosnak ennyit számít az emberélet, inkább hajtja a kis hasznát, nem törődve avval, milyen károkat okoznak az embernek. Nagyobb gyilkos némelyik, mint akik a börtönben vannak...

2015. okt. 11. 05:54
 9/9 Manka68 ***** válasza:
Én a mens mentisbe járok, ajánlom őket neked is, ők a legjobbak.
2015. okt. 11. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!