Az IR, hogyan akadályozza a teherbe esést? Mi miatt nem
tud létrejönni a terhesség?
Hormonális változások miatt gyakori hogy nincs ovuláció, a petesejt körüli burok nem fakad ki,megkeményedik és ciszta lesz belőle. Gyakori a magas tesztoszteron szint is. De ha van ovu és megtermékenyül a petesejt, gyakran nem tapad meg megfelelően, jellemző a vékony nyálkahártya, magas a vetélési arány is.
2015. aug. 16. 05:29
2/11 A kérdező kommentje:
ez inkább a pcos-re jellemző.
Nekem ezek nincsenek,a hormonjaim rendben,peteérés is van,ovu is,voltam lombikon,ott magától megtermékenyült a petesejt,beültették,és mégsem maradt meg.
Több mint másfél éve próbálkozunk,minden értékem jó,csak az inzulin magas.
3/11 A kérdező kommentje:
a nyálkahártyám is jó,mindig nézik,egyszerűen nem tudom hol a gond.
Miért nem a kezelőorvosodat kérdezed meg?
2015. aug. 16. 10:31
5/11 A kérdező kommentje:
miért nem a kérdésre válaszolsz?
Szia!
Nekem is IR-em van + pcos. Nekem igen kihatott a mensimre, évi egyszer volt kb. Peteérés nuku. Elkezdtem diétázni és Meforal 500at szedtem. A 2. inszeminációnk sikerült jelenleg 24 hetes terhes vagyok. Te diétázol? Tsh-d mennyi? Van valami más probléma is nálatok, már csak azért kérdezem, mert lombikoztok.
2015. aug. 16. 22:33
A PCOS alapbetegsége az IR. Az akadályozza a teherbeesést, akár kifejlődik a PCOS, akár nem. Ahogy az első írta. Annyit tennék még hozzá, hogy nem csak a nyálkahártya vastagságát, hanem a minőségét is befolyásolja. A hormonrendszer összekavarodik. Sokszor olyan kicsik az eltérések, hogy még az orvosok is elsiklanak fölötte, de ezek is bőven elegek lehetnek hogy ne tudjon beágyazódni az embrió, esetleg ne tudjon rendesen fejlődni. Emiatt sajnos sok a korai vetélés is az IR-esek között.
2015. aug. 17. 07:06
Még egy dolog : Az IR-hez gyakran társul pajzsmirigy betegség, ami önmagában is megakadályozhatja a teherbe esést.
2015. aug. 17. 07:13
9/11 A kérdező kommentje:
igen,pm alulműködésem nekem is van,szedek is rá gyógyszert,és így 1 körüli a tsh-m.
Szóval a nyálkahártya minősége? az a gond? Mert nálam a lombik alkalmával minden gyönyörűen működött,de beágyazódni nem tudott,valahol ott a probléma.
Hát mondtak ilyet is a dokik. És a petesejtek minőségének a romlását is. Szerintem az IR pontos hatását még nem ismerik. Csak néhány éve jöttek rá, hogy ez az oka a PCOS-nak. A dokik sem tudnak mindent. Egyébként teljesen egészséges nőnél sem biztos, hogy megtapadnak a beültetett embriók. Ezt sem tudják miért van így. Egy lombik nem lombik. Egyébként tartod a hármas kezelést? Javultak az értékeid?
2015. aug. 18. 05:55
Kapcsolódó kérdések: