Mi lehet az oka, hogy sokan azt mondják, hogy ritkán sikerül elsőre a lombik?
Azért mondják, hogy ritkán sikerül elsőre, mert ez többnyire így van. Több oka is lehet, az egyik hogy ki kell tapasztalni, hogyan hatnak a hormonszurik. Mindenkinél más lehet a megfelelő dózis, ezért a legkisebb adaggal kezdenek. Ha a stimu nem sikerül jól, leállítják. Ha jól sikerül, és eljut a beültetésig, onnantól ugyanúgy 25% az esély a sikeres megtapadásra, mint egy egészséges párnak beavatkozások nélkül. Ezért van 5 támogatott alkalom. Mert a számok szerint 5-ből egyszer sikerülnie kellene. Ezért szoktak 2-3 embriót beültetni, hogy növeljék a sikeres megtapadás esélyét. Persze manapság új divat, hogy inkább csak egyet ültetnek be, arra hivatkozva, hogy sikeresebb az egyes beültetés. (Ami ugye ellentmond az elmúlt évtizedek tapasztalatainak, de hát a pénz nagy úr, ha nem sikerül, a pár úgyis visszamegy.)
A gond akkor van, ha olyan az alap probléma, ami megakadályozza a beágyazódást is, és nem kap rá az ember kezelést. Ilyenkor a lombik sikerességének az esélye is 0. :-(
Igazad van, elvileg ugyanolyan az első, mint a többi (bár változtathatnak is az orvosok pl. a hormoninjekciók dózisán, beültetett embriók számán, stb.), de a megtermékenyített petesejtnek még be is kell ágyazódni, meg kell tapadni. Ez nem 100%, hogy sikerül, ezért nem biztos, hogy már az első összejön.
Egyébként ha valakinek meddőségi problémája van, az ugyanolyan egészségügyi probléma, mint bármi más. Neki (vagy a férjének) ez a probléma az egészségével, másnak meg más. Pont ugyanolyan természetellenes ennek a kezelése, mint bármilyen más betegségnek. Van, aki kezelteti magát, van aki meg a természetre bízza. Gondolom egy-két válaszoló, aki a sok gonoszságtól majd rákos lesz, saját magát a természetre fogja bízni, mert a kemó természetellenes.
Azért nem sikerül sokszor az első, mert a szervezet akkor találkozik először a hormon gyógyszerekkel, szurikkal, stimulálás, ki tudja, hogyan reagálsz, stb.
Amúgy akinek az általában nem sikerül, a 2. sikerül. :)
Pl. nekem ugyanazzal a dózissal az első lombiknál csak 7 petesejtem lett, másodiknál tök ugyanazokat kaptam, és mégis 13 petesejtem lett.
Majd meglátod, hogy reagál a szervezeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!