Van ötletetek, hogy mi lehet ez? Irreálisan hízékony vagyok és nem jön a baba sem!
T3-at és T4-et is néztek a pajzsmirigyednél? Mert az irreális hízékonyság pajzsmirigy túlműködésre utalhat, bár a tsh-d rendben van, sőt, még több is, mint 1.
Bármi is a gond, segíthet rajta az aviva torna, kb. minden hormonális problémán segít, rengeteg a sikersztori, olvass utána..
2. Rosszul tudod, a hízékonyság pm alulműködésre utal, és akkor van alulműködés, ha magas a Tsh. Amúgy néztek T3 T4et is, azok is rendben vannak.
Az Aviván is én gondolkoztam már, de olyat is olvastam, akinek összezavarta az amúgy rendszeres ciklusát, nem szeretnék még egy plussz problémát magamnak...
Bocs, tényleg, az alulműködésnél van, a túlműködésnél fogyás van.
Lehet valóban inzulinrezisztencia is, terheléses cukrot néztek nálad? A ciszta is utalhat inzulinrezisztenciára, és a pcosnál sincs minden esetben több ciszta a petefészken.
Nekem pcos miatt nem jött meg egy évig, a 3-as kezelés, és az aviva tett rendbe, nekem nemhogy összezavarta volna, hanem rendszeresítette a ciklusomat. Volt, hogy kihagytam a tornát, nem jött meg, tornáztam, 72 órán belül kivétel nélkül meghozta.
Miket eszel egy átlagos napon?
Mit, és milyen gyakran mozogsz?
Ha nem is avivát, de érdemes lenne valamilyen alhasat átmozgató tornát csinálni (pl. hastánc, salsa, jóga), és a beágyazódás környékén nem ugrálni, amennyiben pl. aerobicozol.
Milyen hosszúak a ciklusaid? Ovulációs tesztet használsz? Szoktál barnázni? Ha igen, a ciklusod melyik részében, és mennyi ideig? Mennyire erős, darabos a menstruációd? (Bocs a kérdésért, de ez mutatja pl. a szervezet nehézfémmel való esetleges leterheltségét, ami szintén akadályozhatja a teherbeesést).
Prolaktin, ösztrogén, progeszteron szintet nézettél?
Hőgörbét vezetsz?
És végül: lehet bármilyen tudatos vagy tudattalan lelki oka annak, hogy nem jön össze? A családodban volt nehéz szülés, abortusz, vetélés nagyszülőkig bezárólag? A pároddal stabilnak érzed a kapcsolatod? Van bármilyen félelmed a gyerekvállalással kapcsolatban?
2. Csak azok a vizsgálatok voltak, amiket mondtam
Napi kajám általában reggel 1-2 tojás vagy 1-2 db barack, nektarin, narancs, gyümölcs, idénytől függően idénytől föggően. Itthon általában olyan 200 g grillezett csirkemell v comb, zöldséggel, salátával. Általában ennyi, néha még este is eszek egy répát vagy egy kis salátát. Nem eszek semmi liszteset, se édeset, se krumplit, se rizset, semmi ilyesmit. Mozgás bizickli, sok gyaloglás, séta. Régebben jártam terembe is, már nem járok, mert attól félek, hogy esetleg az is megakadályozza a beágyazódást pl, így maradtam az enyhébb mozgásformáknaál. De amúgy akkoriban se fogytam jobban. Lelki háttér teljesen oké, nem ezzel van gond.
3. Igen, én is úgy gondoltam, hogy teherbeeséshez kicsit sok, de a nőgyógyász és az endokrinológus is azt mondta, hogy ez teljesen rendben van, így nem tudom mit kezdhetnék vele. Nődokinál áprilisban voltam utoljára, előtte február, azelőtt december, egyszer sem volt cisztám, csak októberben, ami decemberre elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!