Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van ötletetek, hogy mi lehet...

Van ötletetek, hogy mi lehet ez? Irreálisan hízékony vagyok és nem jön a baba sem!

Figyelt kérdés
Kb 4 évvel ezelőttig fogamzásgátlót szedtem, míg szedtem is oda kellett figyeljek az étkezésre, de szinten tartható volt. Mikor abbahagytam 2-3 hónap alatt feljött 15 kiló, pedig nem változtattam semmit. Aztán lefogytam, nagyon nehezen, nagyon szigorú diétával, de nagyon könnyen hízok, és alig akar lemenni valamennyi, irreális már komolyan, hogy mennyire keveset és egészségesen eszem, mozgok, és mégis kövér vagyok...Tudom, ezt most sokan nem hiszik el, ez a legnagyobb problémám, hogy eddig ahány orvosnál voltam, egyszerűen nem hitték el, hogy nem eszem sokat, és csak táplálkozási tanácsokat adtak, amivel nem megyek semmire. Már majdnem egy éve próbálkozunk, de nem jön a baba sem. Ősszel el akarok indulni kivizsgálni a problámát, szerintem kell legyen összefüggés a 2 gond között. Szerintetek mi lehet? A pajzsmirigyemet nézettem, az nagyjából rendben van, 2,18 a Tsh, a többi érték is rendben. Pco-m sincs, legalábbis nincsenek kis ciszták, a menstruációm is rendszeres. Tavaly októberben volt egy cisztám, arra adott az akkori nőgyógyász fogamzásgátlót, 2 hónapig szedtem, megint híztam tőle, pedig nagyon odafigyetem a kajára, az azóta se akar lemenni. Milyen vizsgálatok szükségesek még? (Tudom, majd a doki megmondja, de nem szeretnék kihagyni véletlenül sem olyasmit, ami fontos lenne, mert neki esetleg nem jut eszébe azt is kivizsgálni) Már nagyon el vagyok keseredve, ennyi kajával max 50 kiló kéne legyek, de még 60ra se tudok lemenni (160 centihez 70 körül vagyok)... Van valakinek ötlete?
2015. aug. 2. 19:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Inzulinrezisztencia?
2015. aug. 2. 19:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez az egyik ötletem nekem is. Azt biztos kivizsgáltatom!
2015. aug. 2. 19:44
 3/9 anonim ***** válasza:

T3-at és T4-et is néztek a pajzsmirigyednél? Mert az irreális hízékonyság pajzsmirigy túlműködésre utalhat, bár a tsh-d rendben van, sőt, még több is, mint 1.

Bármi is a gond, segíthet rajta az aviva torna, kb. minden hormonális problémán segít, rengeteg a sikersztori, olvass utána..

2015. aug. 2. 19:52
 4/9 A kérdező kommentje:

2. Rosszul tudod, a hízékonyság pm alulműködésre utal, és akkor van alulműködés, ha magas a Tsh. Amúgy néztek T3 T4et is, azok is rendben vannak.

Az Aviván is én gondolkoztam már, de olyat is olvastam, akinek összezavarta az amúgy rendszeres ciklusát, nem szeretnék még egy plussz problémát magamnak...

2015. aug. 2. 19:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Bocs, tényleg, az alulműködésnél van, a túlműködésnél fogyás van.

Lehet valóban inzulinrezisztencia is, terheléses cukrot néztek nálad? A ciszta is utalhat inzulinrezisztenciára, és a pcosnál sincs minden esetben több ciszta a petefészken.

Nekem pcos miatt nem jött meg egy évig, a 3-as kezelés, és az aviva tett rendbe, nekem nemhogy összezavarta volna, hanem rendszeresítette a ciklusomat. Volt, hogy kihagytam a tornát, nem jött meg, tornáztam, 72 órán belül kivétel nélkül meghozta.

Miket eszel egy átlagos napon?

Mit, és milyen gyakran mozogsz?

Ha nem is avivát, de érdemes lenne valamilyen alhasat átmozgató tornát csinálni (pl. hastánc, salsa, jóga), és a beágyazódás környékén nem ugrálni, amennyiben pl. aerobicozol.

Milyen hosszúak a ciklusaid? Ovulációs tesztet használsz? Szoktál barnázni? Ha igen, a ciklusod melyik részében, és mennyi ideig? Mennyire erős, darabos a menstruációd? (Bocs a kérdésért, de ez mutatja pl. a szervezet nehézfémmel való esetleges leterheltségét, ami szintén akadályozhatja a teherbeesést).

Prolaktin, ösztrogén, progeszteron szintet nézettél?

Hőgörbét vezetsz?

És végül: lehet bármilyen tudatos vagy tudattalan lelki oka annak, hogy nem jön össze? A családodban volt nehéz szülés, abortusz, vetélés nagyszülőkig bezárólag? A pároddal stabilnak érzed a kapcsolatod? Van bármilyen félelmed a gyerekvállalással kapcsolatban?

2015. aug. 2. 20:25
 6/9 anonim ***** válasza:
A tsh azert kicsit magas a babasodashoz sajnos, mert normal esetben 1-2 kozott kene lennie, de inkabb az 1-hez kozelebb. Mikor latott utoljara nogyogyasz? Kizartnak tartom, hogy ne legyenek cisztaid, de az IR biztos hogy 100%. Minel hamarabb keress egy megbizhato endodokit, en a Mens Mentist nagyon ajanlom, mert engem is ott "raktak ossze" anno 3 eve, es azota a 2. babamat varom aki mar a Pcos, IR ismereteben fogant, de osszessegeben o lesz a harmadik :-) Nekem mondjuk a pajzsmirigyemmel nem volt gond, meg eleg enyhe volt az IR is, vagy lehet, csak idoben eszrevettuk. Viszont az hogy evekig fogigatlot szedtel, tuti nem segitett a hormonjaidon :-(
2015. aug. 2. 21:50
 7/9 A kérdező kommentje:

2. Csak azok a vizsgálatok voltak, amiket mondtam

Napi kajám általában reggel 1-2 tojás vagy 1-2 db barack, nektarin, narancs, gyümölcs, idénytől függően idénytől föggően. Itthon általában olyan 200 g grillezett csirkemell v comb, zöldséggel, salátával. Általában ennyi, néha még este is eszek egy répát vagy egy kis salátát. Nem eszek semmi liszteset, se édeset, se krumplit, se rizset, semmi ilyesmit. Mozgás bizickli, sok gyaloglás, séta. Régebben jártam terembe is, már nem járok, mert attól félek, hogy esetleg az is megakadályozza a beágyazódást pl, így maradtam az enyhébb mozgásformáknaál. De amúgy akkoriban se fogytam jobban. Lelki háttér teljesen oké, nem ezzel van gond.

3. Igen, én is úgy gondoltam, hogy teherbeeséshez kicsit sok, de a nőgyógyász és az endokrinológus is azt mondta, hogy ez teljesen rendben van, így nem tudom mit kezdhetnék vele. Nődokinál áprilisban voltam utoljára, előtte február, azelőtt december, egyszer sem volt cisztám, csak októberben, ami decemberre elmúlt.

2015. aug. 2. 22:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor elso korben a gyumolcsot reggelire felejtsd el! Nem tudom szoktal e tejet inni, de reggelire ed vacsira az is felejtos. Probalj meg bejelentkezni az MM-e (mensmentis.hu), nem lesz egyszeru, de kitarto legyel, a fel orszag oda jar, csak ott veszik sajnos komolyan a pcos-t es IR-t!
2015. aug. 3. 08:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es a megfelelo minosegu szenhidrat KELL!!!! Teljekiorlesu kenyer vagy pekaru (en mar itthon sutok mindent !ert sajnos a bolti, vagy peksegben csinalt teljeskiorlesunek eladott dolgok csak neveben azok sajnos :-( ) barna, vagy basmati rizs, bulgur koles, kuszkusz, durumteszta vagy teljeskiorlesu teszta, ezek mind mehetnek koretnek ebedhez. A minimum napi otszori etkezes is jo lenne, sot koteleto megfeleloen elosztva, de ezt egy dietetikus tudna a legjobban elmagyarazni. Az a baj, hogx a magyar orvosok 90%-a nem ismeri el ezt a betegseget, pedig a lakossag tobb mint fele kuzd vele! Fogigatloval probalnak segiteni, de csak rosszabbat tesznek :-( vagy eppen a "fogyjon le" mondatot hangoztatjak, csak sajnos nagyon sokan vekonyan pcos-ak, azoknak mit mondanak? Maganak semmi baja. En is hallottam a fogyjon le mondatot, mikor a masodik babank probalkozasa ideje alatt elmentem a dokihoz hogy amugy menstruaciom gyakorlatilag szules ota hol van hol nincs. Fogyjon le, jojjon majd vissza akkor, na akkor talatam meg az MM-et, pont ezen az oldalon ajanlottak masok is. Ahogy a dietat es a gyogyszert elkezdtem szedni, azonnal visszaallt a ciklusom 27-29 napra, fogytam 23kgt, es a kezelestol szamitott otodik mensim utan terhes is lettem ;-) Raadasul akkor mar annal is kevesebb kg voltam, mint az elso tethessegem elott ;-) Most a harmadiknal mar gyogyszer se kellett csak a sport es dieta, szules utan szinte azonnal visszafogytam, szoptatas utan azonnal oramu pontossagra allt vissza a ciklusom, es most a masodik honapban sikerult a baba, bar most kifejezetten nem is probalkoztunk, csak nem tettunk semmit ellene ;-)
2015. aug. 3. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!