Mennyire magas ez az LH és FSH? Mit mutat?
Ma kaptam meg az 5. napi hormon eredményeket és eléggé döbbenten állok előtte. Egy éve abbahagytam a PM gyógyszerem (hashymotót diagnosztizáltak 3 éve, akkor az antiTPO 360 volt, Tsh:7.6) és a mostani TSH: 1,54 lett, az antiTpo meg 120!! Értetlenül állok előtte, de ami jobban aggaszt, az az
LH: 14,67 IU/L, és
FSH: 12,13 IU/L,
ösztradiol: 148,6 pmol/l.
Leírom a többi értéket is, hogy aki ért hozzá, jobban áttekinthető legyen számára.
Prolaktin: 236,5 mIU/l (102-496)
Totál tesztoszteron: 0,960 pmol/l (0,278-1,73)
Inzulin: 91,9 mIU/l (2,6-24,9) Ez nem éhgyomri volt, nem tudom így értékelhető e?
Baba projekt miatt indultunk el ebbe az irányba, AMH-n is voltam, de még nincs eredmény. 39 éves vagyok, az idő bizony szorongat. Na meg ez az eredmény most... Sírjak vagy örüljek? :) Előre is köszi mindenkinek!
Köszönöm a gyors válaszokat! Kedves első, tavaly volt 3 pontos inzulin terhelésem, akkor a 60 perces volt 26, azaz nem annyira kiugró. Most épp ebéd után 1 órával estem be vv-re, de ezek szerint ez így is gáz? Hát szép lesz.
Tipike, Ti mióta próbálkoztok és mit kaptál rá? Ezek szerint ha jól értem, nincs peteérésem a magas FSH miatt?
Ha ez nem egy rendes terheléses vérvétel, (ahol éhgyomri vérvétel, majd meghatározott mennyiségű cukoroldat elfogyasztása után egy óra és két óra elteltével nézik a cukor + inzulin értékeket), akkor az inzulinod értékelhetetlen. Nem lehet tudni mit és mennyit ettél előtte, így nem lehet meghatározni mennyi a "jó" inzulin és cukorérték. az LH és FSH ilyen magas értékei sajnos kimerülő petefészekre utalnak. :-( Úgy tippelem, az AMH értéked nem lesz túl magas. :-( Nehezebben leszel stimulálható, ha arra kerül a sor, de azért nem esélytelen.Egy babához elég egyetlen egészséges petesejt is, és azért annyit csak sikerül összehozni.
Ha már volt gondod a pajzsmirigyeddel, azt babaprojekt előtt, alatt, és a szülésig célszerű gyakran ellenőriztetni, akkor is, ha pillanatnyilag jó az eredmény. Nem érdemes kockáztatni.
Köszönöm! Nem terheléses inzulin volt csak be volt jelölve a kérő lapon így gondolom megnézték.
Tipike jól jön ilyenkor minden segítség, akár jó akár rossz tapasztalat, már csak azért is, hogy mire minden lelettel visszamegyek a dokihoz felkészülhessek egy komoly beszélgetésre és fontos kérdéseket tehessek fel neki. Párom sperma eredménye is úton van meg még a 21. napi progi eredményt kell megcsinálni.
Rendeltem maca készítményt, ezt ajánlották a meddőségibe. Esetleg erről tapasztalat?
Már bánom hogy 2 évig húztam ezeket a dolgokat. 😒
Mégegyszer köszönöm és varom a lehetőségeket! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!